Запіканка з овочів в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Не потрібно шукати відповіді на запитання, що приготувати на сімейну вечерю. Просто зробіть цю чудову запіканку з овочів. Упевнений - не пошкодуєте!
Опис приготування:
Запіканка виходить дуже красивою. Поставте варитися картоплю на пюре. З помідорів видаліть шкірку і тушкуйте їх на сковороді до утворення однорідної маси, потім додайте в неї спеції за смаком. На іншій сковороді обсмажити цибулю і моркву, потім додайте фарш, а через деякий час томатний соус, квасоля, часник і спеції. Доведіть до кипіння і трохи протушкувати. Потім викладіть вміст сковороди в форму для запікання. За допомогою кондитерського мішка нанесіть на фарш картопляне пюре у вигляді решітки, посипте тертим сиром і запечіть в духовці протягом 25 хвилин. Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подайте на стіл. Смачного!
- Фарш м'ясний - 800 грам (можна не використовувати)
- Картопля - 800 грам
- Помідор - 400 грам
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Стручкова квасоля відварена - 1 Склянка
- Тертий сир - За смаком
- Гострий кетчуп - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
З картоплі нам потрібно приготувати пюре, тому в першу чергу поставте його варитися, а тим часом займіться помідорами. Їх потрібно бланшувати, зняти шкірку і протушкувати на сковороді до перетворення в однорідний томатний соус. Додайте в нього спеції, сіль за смаком, дрібку цукру і трохи гострого кетчупу або перцю чилі.
Цибулю і моркву обсмажте на сковороді до м'якості. Це займе близько 5-7 хвилин.
Додайте в сковороду фарш і продовжуйте обсмажувати.
Квасоля заздалегідь відваріть і також додайте в фарш. Туди ж відправте томатний соус, пропущений через прес часник, сіль і спеції. Доведіть до кипіння і трохи протушкувати.
Потім викладіть вміст сковороди в форму для запікання. За допомогою кондитерського мішка нанесіть на фарш картопляне пюре у вигляді решітки, посипте тертим сиром і запечіть в духовці протягом 25 хвилин.
Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подайте на стіл.