Запіканка з овочів з куркою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Я розповім вам, як приготувати запіканку з овочів з куркою і сиром, не витративши багато часу на пошук інгредієнтів. Мій рецепт гарний тим, що склад блюда можна змінювати на свій смак.
Цей рецепт стане паличкою-виручалочкою, коли ви дуже втомилися, але хочете побалувати себе чимось смачненьким. Ви можете імпровізувати, додаючи свої улюблені овочі та спеції. До того ж, готується страва надзвичайно швидко: поки вариться рис, ви готуєте інші інгредієнти, перемішуєте все і відправляєте в духовку.
Якщо ви любите прянощі, додайте до запіканці гострий соус (наприклад, чилі). З ним блюдо заграє зовсім новими фарбами. А келих вина доповнить прекрасний смак запіканки. Сподіваюся, вам сподобається це блюдо так само, як і мені!
- Мал - 1/2 склянки
- Куряче філе - 3 штуки (нарізане кубиками)
- Нарізану цибулю - 1 Склянка
- Брокколі - 2 склянки (нарізана шматочками)
- Заморожена кукурудза - 1/2 склянки
- Шпинат - 1 Склянка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, спеції - За смаком за смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- "сир чеддер" - 300 грам
- Сир "пармезан" - 200 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Крем - 1/2 склянки
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
1
Поставте варитися рис і нагрійте духовку до 180 ° С. Поставте сковороду на середній вогонь, налийте оливкова олія і викладіть нарізане кубиками філе. Додати сіль, додайте спеції і готуйте приблизно 10 хвилин до готовності, після чого викладіть куряче філе на блюдо. На тій же сковороді пасеруйте цибулю до напівпрозорого стану (приблизно 4 хвилини).
2
Додайте до цибулі брокколі, готуйте на середньому вогні ще хвилину. Потім відправте в сковороду шпинат і кукурудзу на 1-2 хвилини, щоб овочі прогрілися. Перекладіть овочі в блюдо з куркою і перемішайте.
3
Тепер перейдемо до приготування соусу. У невеликому сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте борошно і сіль, помішуючи, готуйте на середньому вогні пару хвилин, поки борошно не потемніє. Починайте поступово, маленькими порціями вводити вершки, безперервно помішуючи, щоб вийшла гладка маса без грудочок.
4
Доведіть до кипіння і через хвилину зніміть сотейник з вогню. Поставте охолоджуватися, а тим часом акуратно з'єднайте сметану, Чеддер і пармезан. Перемішайте з куркою, рисом і овочами, вилийте суміш у підготовлену форму для запікання.
5
Випікайте в духовці 15 хвилин, додайте соус і залиште в духовій шафі ще на 5 хвилин, поки сир не розплавиться. Подавайте на стіл гарячим, насолоджуйтеся приголомшливим смаком!