Запіканка з курячого філе з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви відносите себе до шанувальників простих, ситних і апетитних страв, тоді поповнити кулінарну скарбничку пропоную дивовижним варіантом, як приготувати запіканку з курячого філе з моцарелою.
Перед вами рецепт-імпровізація. Зробити таку запіканку на швидку руку можна з того, що є у вас під рукою. В даному випадку це томатний соус, приготований на основі подрібнених помідорів зі смаженою цибулею, часником і спеціями. Також ви можете використовувати свіжі овочі, наприклад. Це відмінне гаряче блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру.
- Куряче філе - 600 грам
- Моцарелла - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 100 грам
- Сіль і спеції - За смаком (розмарин, перець, орегано, чебрець, паприка)
- Томатний соус - 200 грам
1. Насамперед включіть її і залиште її розігріватися до 180 градусів. Куряче філе вимийте, обсушити і наріжте шматочками, відбийте злегка.
2. З'єднайте борошно, сіль і спеції за смаком. Обваляйте кожен шматочок курки в борошні, викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
3. Обсмажте на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки. Перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла.
4. Тепер можна викладіть філе у жароміцних форму рівним шаром. Зверху додати томатний соус і терту моцарелу. Надішліть форму в духовку.
5. Запікайте блюдо хвилин 15, поки не утвориться апетитна скоринка. Перед подачею можна присипати запіканку свіжим базиліком або іншою зеленню за смаком.
Смачного!
Смачного!