Запіканка з курячого філе
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий, дивовижно смачний, легкий, ситний… Саме так можна сказати про рецепт приготування запіканки з курячого філе
Опис приготування:
Для того, щоб простий рецепт приготування запіканки з курячим філе вийшов"шедевральний" , можна з простого вершкового соусу зробити вершково-сирний, він додасть нашому страві ніжний аромат і присмак сиру.
Смачного!
- Куряча грудка - 600-700 грам
- Вершкове масло - 60 грам(30 грам - для соусу, 30 грам - для смаження)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Лимонний сік - 3 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Печериці - 50-600 грам
- Вершки - 200 грам
- Бульйон курячий - 300 мілілітрів
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Ставимо сковороду на вогонь, кладемо вершкове масло і нагріваємо його. Слідкуйте, щоб воно не почало підгорати. Кладемо куряче філе і обсмажуємо його з усіх боків на середньому вогні до появи золотистої скоринки. Готовність м'яса можна не перевіряти, йому ще має бути тривале перебування в духовці, після якого немає ні найменшого шансу залишитися сирим. Перекладаємо обсмажене філе в чисту тарілку.
Гриби миємо під проточною водою і нарізаємо тонкими скибочками. Цибулину очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями.
Ставимо сковороду на вогонь, кладемо вершкове масло і нагріваємо на середньому вогні. Додаємо печериці та обсмажуємо приблизно 5-7 хвилин. Солимо до смаку, всипаємо перець чорний і мускатний горіх (по 1/4 чайної ложки). Відправляємо до грибів цибулю, перемішуємо і обсмажуємо все на невеликому вогні. Лук повинен стати м'яким і напівпрозорим. Вимикаємо вогонь і відставляємо сковороду в сторону. Залишилося приготувати вершковий соус.
Всипаємо 2 столові ложки борошна і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Вливаємо гарячий курячий бульйон і нагріваємо на повільному вогні приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо чорний перець, мускатний горіх і вершки. Перемішуємо соус і солимо за смаком. Все готово.
Подавайте запіканку з куркою і грибами гарячої з будь-якими овочами, салатами і зеленню. Дуже смачно виходить з повітряним картопляним пюре.