Рецепт Запіканка з курячого філе фото

Запіканка з курячого філе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Чудовий, дивовижно смачний, легкий, ситний… Саме так можна сказати про рецепт приготування запіканки з курячого філе

Опис приготування:

Для того, щоб простий рецепт приготування запіканки з курячим філе вийшов"шедевральний" , можна з простого вершкового соусу зробити вершково-сирний, він додасть нашому страві ніжний аромат і присмак сиру.

Смачного!

  • Куряча грудка - 600-700 грам
  • Вершкове масло - 60 грам(30 грам - для соусу, 30 грам - для смаження)
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Лимонний сік - 3 чайних ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Печериці - 50-600 грам
  • Вершки - 200 грам
  • Бульйон курячий - 300 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
запіканка з курячого філе - фото крок 1
Куряче філе миємо й обов'язково обсушуємо паперовими серветками. Нарізаємо його довгими смужками шириною приблизно 3 см. Посипаємо м'ясо з усіх боків сіллю і чорним перцем.
запіканка з курячого філе - фото крок 2
Філе необхідно обсмажити у вершковому маслі. Обов'язково вершковому! Ніякого рослинної рафінованої, смак буде зовсім не той. Від пересушування м'ясо захистить борошняна паніровка. Достатньо невеликого тонкого шару, "шуба" в 2-3 міліметра нам ні до чого.
Ставимо сковороду на вогонь, кладемо вершкове масло і нагріваємо його. Слідкуйте, щоб воно не почало підгорати. Кладемо куряче філе і обсмажуємо його з усіх боків на середньому вогні до появи золотистої скоринки. Готовність м'яса можна не перевіряти, йому ще має бути тривале перебування в духовці, після якого немає ні найменшого шансу залишитися сирим. Перекладаємо обсмажене філе в чисту тарілку.
запіканка з курячого філе - фото крок 3
Для приготування запіканки найкраще використовувати не звичайні печериці, а портобелло, які також називають королівські. У них більш виражений грибний смак і аромат, а це саме те, що нам потрібно.
Гриби миємо під проточною водою і нарізаємо тонкими скибочками. Цибулину очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями.

Ставимо сковороду на вогонь, кладемо вершкове масло і нагріваємо на середньому вогні. Додаємо печериці та обсмажуємо приблизно 5-7 хвилин. Солимо до смаку, всипаємо перець чорний і мускатний горіх (по 1/4 чайної ложки). Відправляємо до грибів цибулю, перемішуємо і обсмажуємо все на невеликому вогні. Лук повинен стати м'яким і напівпрозорим. Вимикаємо вогонь і відставляємо сковороду в сторону. Залишилося приготувати вершковий соус.

запіканка з курячого філе - фото крок 4
Ставимо каструлю на вогонь. Кладемо в неї вершкове масло і розтоплюємо його на невеликому вогні.
Всипаємо 2 столові ложки борошна і ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Вливаємо гарячий курячий бульйон і нагріваємо на повільному вогні приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Додаємо чорний перець, мускатний горіх і вершки. Перемішуємо соус і солимо за смаком. Все готово.
запіканка з курячого філе - фото крок 5
Беремо прямокутну форму для запікання і викладаємо обсмажене куряче філе.
запіканка з курячого філе - фото крок 6
Зверху м'яса рівномірно розподіляємо гриби з цибулею.
запіканка з курячого філе - фото крок 7
Заливаємо все вершковим соусом.
запіканка з курячого філе - фото крок 8
Накриваємо форму фольгою. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї запіканку. Знижуємо температуру до 160 градусів і готуємо 45-50 хвилин.
запіканка з курячого філе - фото крок 9
Виймаємо запіканку з духовки і залишаємо остигати. Фольгу краще відразу не знімати, щоб не заветріться поверхню.
Подавайте запіканку з куркою і грибами гарячої з будь-якими овочами, салатами і зеленню. Дуже смачно виходить з повітряним картопляним пюре.

Схожі рецепти