Запіканка з курки і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Покроковий рецепт приготування запіканки з курки і картоплі - це простота, доступні продукти і трохи фантазії!
Опис приготування:
Для того, щоб дізнатися як приготувати запіканку з курки і картоплі, приєднуємося до мене і починаємо готувати.
- Картопля - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Куряче філе - 500 грам
- Сир твердих сортів - 300 грам
- Часник - 4 зубчики
- Крем - 350 мілілітрів
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Куряче філе промити гарненько і тонко порізати на шматочки.
Далі в миску до курки викладаємо дрібно порізаний часник, майонез, сіль і спеції. Все добре перемішати і дати постояти 20 хвилин.
Поки курка маринується ми беремо цибулю і ріжемо його тонкими кільцями.
Сир натираємо на крупній тертці.
Змішати сметану (можна сметану замінити вершками), сіль, перець, і спеції за смаком. Добре перемішати сметану і спеції.
Картоплю порізати тонкими кружечками.
А тепер приступаємо до головного. На змащену маслом форму викласти шар цибулі. На цибулю викласти шар картоплі. Картоплю змастити соусом зі сметани і спецій.
Зверху плотненько один до одного викласти куряче філе. Посипати зверху тертим сиром. Повторювати шари поки не закінчаться інгредієнти. Зверху рясно посипати сиром. У Вас повинна вийти приблизно ось така картина. Запіканку ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180*-200* 35-55 хвилин. Готовність перевіряти ножем або зубочисткою. Готової запіканці дати трохи охолонути і подавати на стіл.