Запіканка з курки і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Покроковий рецепт приготування запіканки з курки і картоплі - це простота, доступні продукти і трохи фантазії!
Для того, щоб дізнатися як приготувати запіканку з курки і картоплі, приєднуємося до мене і починаємо готувати.
- Картопля - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Куряче філе - 500 грам
- Сир твердих сортів - 300 грам
- Часник - 4 зубчики
- Крем - 350 мілілітрів
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком

Куряче філе промити гарненько і тонко порізати на шматочки.

Далі в миску до курки викладаємо дрібно порізаний часник, майонез, сіль і спеції. Все добре перемішати і дати постояти 20 хвилин.

Поки курка маринується ми беремо цибулю і ріжемо його тонкими кільцями.

Сир натираємо на крупній тертці.

Змішати сметану (можна сметану замінити вершками), сіль, перець, і спеції за смаком. Добре перемішати сметану і спеції.

Картоплю порізати тонкими кружечками.

А тепер приступаємо до головного. На змащену маслом форму викласти шар цибулі. На цибулю викласти шар картоплі. Картоплю змастити соусом зі сметани і спецій.

Зверху плотненько один до одного викласти куряче філе. Посипати зверху тертим сиром. Повторювати шари поки не закінчаться інгредієнти. Зверху рясно посипати сиром. У Вас повинна вийти приблизно ось така картина. Запіканку ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180*-200* 35-55 хвилин. Готовність перевіряти ножем або зубочисткою. Готової запіканці дати трохи охолонути і подавати на стіл.