Запіканка з кольорової капусти і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжна, апетитна і смачна запіканка з цвітної капусти і картоплі в домашніх умовах може бути як гарніром, так і основною стравою для тих, хто вважає за краще овочі.
Варіантів, як зробити запіканку з кольорової капусти і картоплі є чимало. Запропонований рецепт гарний тим, що готується страва швидко і дуже просто. Овочі зберігають максимум корисних вітамінів. Подавати до столу таку запіканку можна з соусом або м'ясом, наприклад.
- Картопля - 500 грам
- Кольорова капуста - 500 грам
- Сир - 200 грам
- Зелень - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. Цвітну капусту потрібно вимити як слід і трохи обсушити. Видалити листя і розділити на суцвіття. Гострим ножем нарізати невеликими кубиками.
2. Вимити і очистити картоплю. Нарізати невеликими кубиками. При бажанні можна в рецепт приготування запіканки з цвітної капусти і картоплі використовувати і інші овочі - морква, кабачок, наприклад.
3. Овочі можна приготувати кількома способами - відварити, згасити, наприклад. В даному випадку обраний один з найбільш корисних варіантів - варка на пару. Овочі повинні варитися на середньому вогні до м'якості.
4. Тим часом можна зайнятися іншими інгредієнтами. Вимити і обсушити зелень, подрібнити.
5. Натерти на тертці твердий сир.
6. У мисочці з'єднати картопля, капусту, зелень і сир (трохи залишити). Додати дрібку солі. При бажанні запіканка з цвітної капусти і картоплі в домашніх умовах може бути приготовлена з найрізноманітнішими спеціями.
7. Тепер овочі потрібно розім'яти в пюре.
8. Форму для запікання змастити добре вершковим маслом і викласти туди овочі. Розрівняти і зверху присипати сиром, що залишився. Відправити в розігріту духовку хвилин на 7-10, поки верх не зарум'яниться. Ось і весь секрет, як приготувати запіканку з кольорової капусти і картоплі. Подавати до столу з м'ясним або рибним блюдом.