Рецепт Запіканка з кольорової капусти для дітей фото

Запіканка з кольорової капусти для дітей
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Капуста , Сир , Помідор , Кольорова капуста
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Для дітей , Від 3 років , Від 5 років
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Така запіканка з цвітної капусти для дітей стане відмінним варіантом для сніданку і навіть вечері. Для малюків її непогано готувати в кокотницах або спеціальних формочках.

Опис приготування:

Смачна і ніжна запіканка з цвітної капусти для дітей готується всього за годину. Цвітну капусту краще попередньо розібрати на суцвіття і відварити їх в злегка підсоленій воді близько 2-3 хвилин (на слабкому вогні). Вершкова заливка і сирна скоринка додадуть запіканці ще більш ніжний смак.

  • Кольорова капуста - 300 грам
  • Помідор - 2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Сир - 100 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
запіканка з кольорової капусти для дітей - фото крок 1
1. Відмінний рецепт приготування запіканки для дітей в домашніх умовах. Малюки дуже люблять не тільки смачну їжу, але і незвичайну презентацію. Ось чому я вирішила використовувати спеціальні формочки у вигляді кексів для запікання цієї страви. Капусту заздалегідь потрібно відварити (2 хвилини на слабкому вогні).
запіканка з кольорової капусти для дітей - фото крок 2
2. Коли суцвіття відвар, дайте їм стекти на друшляку близько декількох хвилин. Після цього викладіть їх на дно формочки. Зверху покладіть нарізаний підлозі кільцями помідор.
запіканка з кольорової капусти для дітей - фото крок 3
3. Тепер заливка: збийте яйце з вершками, сіллю і спеціями. Залийте отриманою масою нашу капусту з помідорами, а зверху посипте натертим сиром (на середню терку). Ось тепер відправляйте формочки в духовку на 20 хвилин. Пекти капуста повинна при температурі не менше 180 градусів.
запіканка з кольорової капусти для дітей - фото крок 4
4. Якщо у вас є звичайні кокотніци - можна використовувати і їх. Також запіканку можна прикрасити зеленню петрушки. Подається вона в гарячому вигляді.

Схожі рецепти