Запіканка з кольорової капусти дієтична
(покроковий рецепт з фото)
Ця запіканка з цвітної капусти дієтична в домашніх умовах готується просто, а виходить ніжною і смачною. Єдиний тут "шкідливий" елемент - це обсмажену цибулю, в іншому ж - все корисно!
Цей рецепт приготування запіканки з цвітної капусти дієтичної мені подобається своєю ніжністю і легкістю. Відмінний варіант "нічного перекусу" для тих, що худнуть! Якщо ж не станете обсмажувати цибулю, а замість сметани візьмете знежирений йогурт - вийде ще більш низькокалорійне блюдо! Спробуйте!
- Цвітна капуста - 400 грам
- Йогурт несолодкий - 400 грам (або нежирна сметана, або кефір)
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
1. Капусту ділимо на суцвіття і потримаємо в підсоленому окропі 5-10 хвилин. Потім відкинемо на друшляк. Цибуля подрібнити і обсмажити на рослинному маслі.
2. Зробимо соус. Змішаємо йогурт, лук зі сковорідки, часник, пропущений через прес, яйце і спеції. В останню чергу додати борошно і спеції. Грудочок бути не повинно!
3. Перемішаємо соус з капустою і викладаємо у форму. Зверху посипаємо сухарями, і відправимо в духовку.
4. Як тільки зарум'яниться - можна діставати, остуджувати і подавати!