Картопляна запіканка з тертої картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Любителі страв з картоплі оцінять швидкість і легкість приготування цієї страви. Ситна і смачна запіканка може бути як самостійною стравою, так і подаватися як гарнір до м'яса або риби.
З картоплі можна приготувати безліч страв, але одним з найпопулярніших завжди залишається запіканка. Готується вона легко і швидко і без особливого клопоту. А виходить завжди смачно. Пропоную вашій увазі один з моїх улюблених рецептів приготування запіканки. Інгредієнтів мінімум, хоча блюдо можна і ускладнити: додати середнім шаром гриби або фарш.
Дивіться, як приготувати картопляну запіканку з тертої картоплі.
- Картопля - 6-7 штук (середнього розміру)
- Яйце - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сушена зелень - 1 Ст. Ложка (кріп, петрушка)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
Натираємо сир на дрібній тертці або середньої.
Очистимо часник і натерти на дрібній тертці.
Викладаємо в миску половину натертого сиру, додаємо яйце і сушену зелень. Перемішуємо.
В іншій мисці змішаємо залишився сир з яйцем, майонезом і часником.
Почистимо картоплю і натріть на крупній тертці або середньої.
Додаємо натертий картопля до суміші сиру, яйця і майонезу. Додамо сіль і перець і розмішати.
Перекладаємо картопляну масу в форму для запікання діаметром 24-26 см.
А зверху рівномірно викладемо суміш сиру з яйцем і сушеної зеленню.
Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40 до рум'яної скоринки.
І подаємо гарячу ароматну запіканку до столу з улюбленим соусом або зі сметаною.