Запіканка з тертої картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з тертої картоплі не може не сподобатися! Одне з моїх найулюбленіших страв, це ситний, смачний і швидкий спосіб нагодувати голодних їдців. Розповідаю, як приготувати!
Рецепт приготування запіканки з тертої картоплі досить простий:
1. Натираємо на тертці сир (бажано твердий). Потім і часник.
2. Тепер ми беремо одне яйце і змішуємо його з половиною натертого сиру і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо нашу запіканку і вона додасть їй золотисту скориночку.
3. Друге яйце ми гарненько змішуємо з сиром, що залишився, а також з часничком і майонезом. Ось це і буде нашою заготівлею.
4. Зараз ми приступаємо до основного інгредієнта - kartofelyu. Натираємо його, а потім додаємо в уже приготовлену заготовку. Також додаємо сіль і перець.
5. Викладаємо масу, що вийшла, в форму для запікання і від душі покриваємо зверху яєчної сумішшю з сиром і кропом.
6. Тепер спокійно відправляємо в духовку (попередньо розігріту до 180 градусів) з 40 хвилин запікатися наше блюдо. І чекаємо золотистої скоринки.
Готову запіканку подаємо гарячою, можна прикрасити її зеленню або овочами. Класичний рецепт запіканки з картоплею можна урізноманітнити м'ясом або іншими інгредієнтами. Смачного!
- Картопля - 6 штук (середньої величини )
- Яйця - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сир - 100 грам (бажано твердий, але можна взяти будь-хто.)
- Кріп - - За смаком (сушений кріп або інша зелень )
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Натираємо на тертці сир (бажано твердий). Потім і часник.
2. Тепер ми беремо одне яйце і змішуємо його з половиною натертого сиру і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо нашу запіканку і вона додасть їй золотисту скориночку.
3. Друге яйце ми гарненько змішуємо з сиром, що залишився, а також з часничком і майонезом. Ось це і буде нашою заготівлею.
4. Зараз ми приступаємо до основного інгредієнта - kartofelyu. Натираємо його, а потім додаємо в уже приготовлену заготовку. Також додаємо сіль і перець.
5. Викладаємо масу, що вийшла, в форму для запікання і від душі покриваємо зверху яєчної сумішшю з сиром і кропом.
6. Тепер спокійно відправляємо в духовку (попередньо розігріту до 180 градусів) з 40 хвилин запікатися наше блюдо. І чекаємо золотистої скоринки.
Готову запіканку подаємо гарячою, можна прикрасити її зеленню або овочами. Класичний рецепт запіканки з картоплею можна урізноманітнити м'ясом або іншими інгредієнтами. Смачного!