Рецепт Запіканка з тертої картоплі фото

Запіканка з тертої картоплі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Картопля
Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Запіканка з тертої картоплі не може не сподобатися! Одне з моїх найулюбленіших страв, це ситний, смачний і швидкий спосіб нагодувати голодних їдців. Розповідаю, як приготувати!

Опис приготування:

Рецепт приготування запіканки з тертої картоплі досить простий:

1. Натираємо на тертці сир (бажано твердий). Потім і часник.

2. Тепер ми беремо одне яйце і змішуємо його з половиною натертого сиру і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо нашу запіканку і вона додасть їй золотисту скориночку.

3. Друге яйце ми гарненько змішуємо з сиром, що залишився, а також з часничком і майонезом. Ось це і буде нашою заготівлею.

4. Зараз ми приступаємо до основного інгредієнта - kartofelyu. Натираємо його, а потім додаємо в уже приготовлену заготовку. Також додаємо сіль і перець.

5. Викладаємо масу, що вийшла, в форму для запікання і від душі покриваємо зверху яєчної сумішшю з сиром і кропом.

6. Тепер спокійно відправляємо в духовку (попередньо розігріту до 180 градусів) з 40 хвилин запікатися наше блюдо. І чекаємо золотистої скоринки.

Готову запіканку подаємо гарячою, можна прикрасити її зеленню або овочами. Класичний рецепт запіканки з картоплею можна урізноманітнити м'ясом або іншими інгредієнтами. Смачного!

  • Картопля - 6 штук (середньої величини )
  • Яйця - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Майонез - 3-4 Ст. Ложок
  • Сир - 100 грам (бажано твердий, але можна взяти будь-хто.)
  • Кріп - - За смаком (сушений кріп або інша зелень )
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Рецепт приготування запіканки з тертої картоплі досить простий:

1. Натираємо на тертці сир (бажано твердий). Потім і часник.

2. Тепер ми беремо одне яйце і змішуємо його з половиною натертого сиру і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо нашу запіканку і вона додасть їй золотисту скориночку.

3. Друге яйце ми гарненько змішуємо з сиром, що залишився, а також з часничком і майонезом. Ось це і буде нашою заготівлею.

4. Зараз ми приступаємо до основного інгредієнта - kartofelyu. Натираємо його, а потім додаємо в уже приготовлену заготовку. Також додаємо сіль і перець.

5. Викладаємо масу, що вийшла, в форму для запікання і від душі покриваємо зверху яєчної сумішшю з сиром і кропом.

6. Тепер спокійно відправляємо в духовку (попередньо розігріту до 180 градусів) з 40 хвилин запікатися наше блюдо. І чекаємо золотистої скоринки.

Готову запіканку подаємо гарячою, можна прикрасити її зеленню або овочами. Класичний рецепт запіканки з картоплею можна урізноманітнити м'ясом або іншими інгредієнтами. Смачного!

Схожі рецепти