Запіканка з тертої картоплі з сиром і часником
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт цієї запіканки давно зберігається в нашій сім'ї. Зазвичай ми готуємо таку запіканку в якості основної страви, але можна також подавати її як гарнір до м'ясних страв. Раджу вам спробувати.
Пропоную вам рецепт, як приготувати запіканку з тертої картоплі з сиром і часником, він вам неодмінно сподобається. Адже страва готується дуже просто і досить швидко. Така запіканка підійде, щоб нагодувати сім'ю з чотирьох або навіть п'яти осіб! У запіканку можна також додати фарш, гриби, овочі, але чистий картопляний варіант мені подобається найбільше. Тому для початку пропоную приготувати саме його.
- Картопля - 1 кілограм
- Сир твердий - 150 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і промийте.
Твердий сир натріть на тертці.
Змішайте половину сиру і 1 яйце, добре перемішайте. Отриманою сумішшю ми будемо поливати запіканку зверху, щоб на її поверхні утворилася золотава скоринка.
Решта сир змішайте з майонезом, подрібненим часником і одним або двома яйцями. Добре перемішайте отриману суміш.
В останню чергу натріть на тертці картопля, щоб він не встиг потемніти.
Змішайте картопля з сумішшю яєць, сиру і майонезу. Добре перемішайте.
У форму для запікання, змащену олією, викладіть спочатку картопляну суміш.
Потім покрийте сумішшю сиру і яєць.
Запікайте в духовці 40 хвилин при температурі 180 градусів. Запіканка з тертої картоплі з часником готова. Подавати можна як гарячою, так і остигнула.