Рецепт Запіканка з картоплі з сиром фото

Запіканка з картоплі з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Запіканка

Рецепт приготування запіканки з картоплі з сиром настільки простий, що впорається навіть дитина. Між іншим, це блюдо цілком може стати прикрасою вашого святкового столу!

Чим мені особливо подобається рецепт приготування запіканки з картоплі з сиром - вона абсолютно змінює свій смак, якщо використовувати різні спеції. Картопля чудесним чином перетворюється в поєднанні з прянощами, тому ви можете зробити сметанний соус для запіканки з прованськими травами, або коріандром і кропом, або навіть меленим імбиром - кожен раз вийде нове блюдо.

Вегетаріанці можуть використовувати таку запіканку як ситне і смачне основне блюдо, м'ясоїди - як гарнір до м'яса або риби.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сир твердий - 200 грам
  • Крем - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 1
Картопля вимити і очистити від шкірки. У молодих коренеплодів її можна не видаляти.
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 2
Нарізати картоплю тонкими скибочками приблизно 2 міліметра товщиною. Для цього краще скористатися гострим ножем або мандоліною.
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 3
Цибулю почистити і нарізати кільцями або півкільцями.
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 4
Яйця збити з сіллю.
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 5
Змішати зі сметаною і спеціями.
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 6
Сир натерти на крупній тертці.
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 7
На дно змащеної маслом форми викласти половину картоплі.
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 8
Потім цибулю і знову картопля.
запіканка з картоплі з сиром - фото крок 9
Залити сметанним соусом, посипати тертим сиром, накрити фольгою і відправити в розігріту до 180С духовку на 40 хвилин.
Потім фольгу обережно відкрити і дати запіканці зарум'яниться.
Злегка остудити і подавати на стіл гарячою - прямо в формі або на порційних тарілках.

Схожі рецепти