Запіканка з картоплі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запіканки з картоплі з сиром настільки простий, що впорається навіть дитина. Між іншим, це блюдо цілком може стати прикрасою вашого святкового столу!
Чим мені особливо подобається рецепт приготування запіканки з картоплі з сиром - вона абсолютно змінює свій смак, якщо використовувати різні спеції. Картопля чудесним чином перетворюється в поєднанні з прянощами, тому ви можете зробити сметанний соус для запіканки з прованськими травами, або коріандром і кропом, або навіть меленим імбиром - кожен раз вийде нове блюдо.
Вегетаріанці можуть використовувати таку запіканку як ситне і смачне основне блюдо, м'ясоїди - як гарнір до м'яса або риби.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам
- Крем - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Картопля вимити і очистити від шкірки. У молодих коренеплодів її можна не видаляти.
Нарізати картоплю тонкими скибочками приблизно 2 міліметра товщиною. Для цього краще скористатися гострим ножем або мандоліною.
Цибулю почистити і нарізати кільцями або півкільцями.
Яйця збити з сіллю.
Змішати зі сметаною і спеціями.
Сир натерти на крупній тертці.
На дно змащеної маслом форми викласти половину картоплі.
Потім цибулю і знову картопля.
Залити сметанним соусом, посипати тертим сиром, накрити фольгою і відправити в розігріту до 180С духовку на 40 хвилин.
Потім фольгу обережно відкрити і дати запіканці зарум'яниться.
Злегка остудити і подавати на стіл гарячою - прямо в формі або на порційних тарілках.
Потім фольгу обережно відкрити і дати запіканці зарум'яниться.
Злегка остудити і подавати на стіл гарячою - прямо в формі або на порційних тарілках.