Запіканка з кольорової капусти
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з кольорової капусти - це ароматне і ситне блюдо, яке підійде і для обіду, і для вечері. Рецепт дуже простий, впорається навіть початківець кулінар.
Блюдо виходить дуже ніжне, смачне і ароматне. Цвітна капуста попередньо відварюється, а потім запікається в сметанно-яєчному соусі під сирною скоринкою. Для більш яскравого і насиченого смаку, пропоную приготувати запіканку з кольорової капусти, разнообразив її соковитою шинкою, відварною ніжним картоплею і ароматним зеленою цибулею. Навіть якщо ви не дуже любите кольорову капусту, то в такому варіанті дана запіканка неодмінно вам сподобається. Рекомендую спробувати.
- Кольорова капуста - 500 грам
- Картопля - 4 штуки
- Шинка - 150 грам
- Крем - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля зелена - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Якщо використовуєте заморожену, то просто обдайте її теплою водою.
Відваріть цвітну капусту в підсоленій воді до готовності, після чого розімніть виделкою і перекладіть в глибоку миску.
Картопля очистіть, відваріть, наріжте кубиками і додайте до капусти.
Картопля очистіть, відваріть, наріжте кубиками і додайте до капусти.
Додайте подрібнений ножем часник і нарізану зелену цибулю.
В окремій мисці змішайте сметану яйця, сіль і перець. Додайте до решти інгредієнтів.
Все добре перемішайте і викладіть в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки можна присипати меленими сухарями.
Зверху посипте рівномірно тертий сир, підійде будь-який, який добре плавиться при нагріванні.
Готуйте при 200 градусах близько 30 хвилин. Запіканка з кольорової капусти готова. Дайте їй трохи охолонути після чого наріжте на порції і подайте до столу. Смачного!