Запіканка з грибами і картопляним пюре
(покроковий рецепт з фото)
Люблю страви, які поєднують в собі і гарнір, і основний інгредієнт. Готується таке блюдо зовсім нескладно, складові тут дуже доступні. Порадуйте близьких смачною запіканкою!
Блюдо з розряду смачно і просто! Гриби для цієї страви краще, звичайно, брати сезонні. Якщо ж замінити вершкове масло на рослинну, то блюдо вийде пісним. Пробуйте!
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби - 300 грам
- Цибуля - 150 грам
- Часник - 2 зубчики
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Перець - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
1. Гриби, цибуля і часник наріжте кубиком.
2. Обсмажте цибулю і часник з додаванням олії.
3. Додайте гриби.
4. Обсмажте все разом хвилин 10.
5. Зніміть з вогню, додайте сметану, приправити сіллю, поперчіть і перемішайте. Начинка готова.
6. Картопля очистіть, відваріть до готовності, додайте вершкове масло і тепле молоко.
7. Пюріруйте до однорідного стану.
8. У змащену маслом форму викладіть пюре, формуючи бортики.
9. У центр викладіть грибну начинку.
10. Запікайте в духовці при 180 градусах близько 20 хвилин. Смачного!