Рецепт Запіканка з горбуші фото

Запіканка з горбуші
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Риба та морепродукти
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, Для дітей, На сніданок, Ситний сніданок
Випічка, Гарячі страви, Запіканка

Простий рецепт приготування запіканки з горбуші. Страву подають до столу як гарячим, так і холодним. Можна в якості основного блюда або у вигляді закуски. Любителі риби оцінять блюдо гідно.

Рецепт приготування запіканки з горбуші - простий. Рибу треба почистити, пропустити через м'ясорубку, приготувати з неї фарш, змішати з овочами. А потім запекти в духовці.

  • Горбуші - 700 грам (філе)
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Зелень петрушки - 5 штук (гілочок)
  • Яйця - 7 штук(4 білка, 3 жовтка)
  • Крем - 1, 5 Ст. Ложки (або майонез)
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для змазування форми, а так само для пасерування овочів)
запіканка з горбуші - фото крок 1
Для початку поріжемо дрібненько цибулю, бажано кубиками. Після беремо морква і трьом її на крупній тертці.
запіканка з горбуші - фото крок 2
Все що ми заготовили раніше перекладаємо на сковорідку і обсмажуємо. Попередньо наливаємо на сковорідку невелику кількість масла. Після цього охолоджуємо.
запіканка з горбуші - фото крок 3
Промивши філе риби і просушити її на серветці починаємо видаляти кістки. Далі нам потрібно м'ясорубка. Філе риби прокручуємо в м'ясорубці додаючи до неї зелень (петрушку), малу частину. У готовий фарш додамо жовтки, сметану (майонез), морква з цибулею, яку ми приготували раніше, перець і сіль за смаком і все це ретельно перемішуємо.
запіканка з горбуші - фото крок 4
Потім беремося за білки. Збиваємо їх в невеликої ємності до однорідної маси, щоб була густа піна. Потім, додаємо фарш і починаємо акуратно перемішувати, щоб наш білок не осів на дно. Тому що від цього буде залежати "легкість" нашій запіканки.
запіканка з горбуші - фото крок 5
Підходимо до останнього етапу. Починаємо змащує форму, готовий фарш викладаємо на неї. Розігріваємо духовку до 200 градусів, вставляємо нашу заготовку і випікаємо близько 30 хвилин. Після вимикаємо і даємо настоятися ще близько 10 хвилин. Виймаємо, прикрашаємо зеленню, що залишилася нашу запіканку і подаємо до столу. Простий рецепт запіканки з горбуші готовий!

Схожі рецепти