Запіканка з горбуші
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування запіканки з горбуші. Страву подають до столу як гарячим, так і холодним. Можна в якості основного блюда або у вигляді закуски. Любителі риби оцінять блюдо гідно.
Рецепт приготування запіканки з горбуші - простий. Рибу треба почистити, пропустити через м'ясорубку, приготувати з неї фарш, змішати з овочами. А потім запекти в духовці.
- Горбуші - 700 грам (філе)
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Зелень петрушки - 5 штук (гілочок)
- Яйця - 7 штук(4 білка, 3 жовтка)
- Крем - 1, 5 Ст. Ложки (або майонез)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для змазування форми, а так само для пасерування овочів)
Для початку поріжемо дрібненько цибулю, бажано кубиками. Після беремо морква і трьом її на крупній тертці.
Все що ми заготовили раніше перекладаємо на сковорідку і обсмажуємо. Попередньо наливаємо на сковорідку невелику кількість масла. Після цього охолоджуємо.
Промивши філе риби і просушити її на серветці починаємо видаляти кістки. Далі нам потрібно м'ясорубка. Філе риби прокручуємо в м'ясорубці додаючи до неї зелень (петрушку), малу частину. У готовий фарш додамо жовтки, сметану (майонез), морква з цибулею, яку ми приготували раніше, перець і сіль за смаком і все це ретельно перемішуємо.
Потім беремося за білки. Збиваємо їх в невеликої ємності до однорідної маси, щоб була густа піна. Потім, додаємо фарш і починаємо акуратно перемішувати, щоб наш білок не осів на дно. Тому що від цього буде залежати "легкість" нашій запіканки.
Підходимо до останнього етапу. Починаємо змащує форму, готовий фарш викладаємо на неї. Розігріваємо духовку до 200 градусів, вставляємо нашу заготовку і випікаємо близько 30 хвилин. Після вимикаємо і даємо настоятися ще близько 10 хвилин. Виймаємо, прикрашаємо зеленню, що залишилася нашу запіканку і подаємо до столу. Простий рецепт запіканки з горбуші готовий!