Запіканка з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Вважаю, що запіканку можна зробити фактично з усього: крупи, овочі, м'ясопродукти, макарони і риба. У зв'язку з цим блюдо може бути частим гостем на столі. Спробуйте один з класичних рецептів.
Опис приготування:
Якщо ви знаєте про те, як приготувати запіканку з фаршем, то зможете урізноманітнити ваше щоденне меню. Проте для свята цей варіант теж підійде. Виходить багато порцій і ситна основа. Потрібно провести необхідну підготовку продуктів, перш ніж зайнятися складанням запіканки.
- Картопля - 700 грам
- Фарш свинячо-яловичий - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Яйце - 2 штуки(1 шт - в пюре, 1 шт - в заливку)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершки 10-20% - 10 Ст. Ложок(5 ст. Ложок - в пюре, 5 ст. Ложок - в заливку)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Овочева суміш - 5 Ст. Ложок (заморожена)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вода - 3 Ст. Ложки
Чистий і Мельк nashinkuyte цибулю. Потім обсмажте його до золотистого кольору в олії.
До цибулі додайте фарш. Помішуючи, обсмажте його до коричневого кольору.
Далі до фаршу додайте сіль, перець, томатну пасту, подрібнений часник і воду. Гасіть інгредієнти під кришкою на повільному вогні 25 хвилин.
В цей час відваріть до готовності чистий і очищену картоплю.
Потім картопля потовчіть, додавши сіль, вершки і м'яке масло.
Додайте яйце, ретельно розмішайте пюре.
У майже готовий фарш додайте овочеву суміш. Все перемішайте.
Тепер зберіть запіканку. Дно жароміцної форми змастіть маслом. Першим шаром викладіть половину пюре, потім фарш і решті картопля.
Для заливки збийте яйце з вершками. Вилийте суміш на запіканку. Приберіть все в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Через цього час натріть зверху сир, після чого знову приберіть блюдо в духовку.
Через 10-15 хвилин запіканка з фаршем буде готова! Смачного!