Запіканка на кефірі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися одним зі своїх улюблених рецептів, в якому ви дізнаєтеся, як приготувати запіканку на кефірі в мультиварці швидко, просто і дуже смачно! Це прекрасне доповнення до чаю для всієї родини.
Запіканка на кефірі - це досить просте, але в той же час дуже смачна страва. Вона відмінно підходить для сімейного чаювання, адже її із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.
Отже, як же приготувати в мультиварці запіканку на кефірі:
1) В першу чергу в окремому посуді залийте манку кефіром, залиште так хвилин на 30-40, щоб крупа добре розбухла.
2) Візьміть яйця, розділіть жовтки і білки.
3) Сир протріть через сито, додайте в нього жовтки, ваніль і розпушувач.
4) Яєчні білки збийте з цукром за допомогою міксера або віночка до утворення стійких піків.
5) У сирну масу поступово введіть білкову піну, акуратно перемішуючи, щоб вона не осіла.
6) Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї тісто для запіканки. При необхідності акуратно розрівняйте.
Увімкніть режим "випічка" на мультиварці, встановіть таймер на 40 хвилин.
Щоб запіканка не осів і залишалася ніжною, після закінчення програми не відкривайте кришку, а залиште її ще на півгодини-годину в мультиварці, працює в режимі підігріву. Потім вимкніть мультиварку і хвилин через 10 вийміть запіканку.
Подати ніжну запіканку на кефірі можна з улюбленим варенням, медом, сиропом або прикрасивши цукровою пудрою, вибирайте на свій смак і насолоджуйтеся! Смачного.
- Сир - 500 грам
- Яйця - 5 штук
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 2/3 склянки
- Манна крупа - 1/2 склянки
- Ванільний цукор - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Отже, як же приготувати в мультиварці запіканку на кефірі:
1) В першу чергу в окремому посуді залийте манку кефіром, залиште так хвилин на 30-40, щоб крупа добре розбухла.
2) Візьміть яйця, розділіть жовтки і білки.
3) Сир протріть через сито, додайте в нього жовтки, ваніль і розпушувач.
4) Яєчні білки збийте з цукром за допомогою міксера або віночка до утворення стійких піків.
5) У сирну масу поступово введіть білкову піну, акуратно перемішуючи, щоб вона не осіла.
6) Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї тісто для запіканки. При необхідності акуратно розрівняйте.
Увімкніть режим "випічка" на мультиварці, встановіть таймер на 40 хвилин.
Щоб запіканка не осів і залишалася ніжною, після закінчення програми не відкривайте кришку, а залиште її ще на півгодини-годину в мультиварці, працює в режимі підігріву. Потім вимкніть мультиварку і хвилин через 10 вийміть запіканку.
Подати ніжну запіканку на кефірі можна з улюбленим варенням, медом, сиропом або прикрасивши цукровою пудрою, вибирайте на свій смак і насолоджуйтеся! Смачного.