Рецепт Запіканка на кефірі в мультиварці фото

Запіканка на кефірі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Кефір , Манька
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 6-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу поділитися одним зі своїх улюблених рецептів, в якому ви дізнаєтеся, як приготувати запіканку на кефірі в мультиварці швидко, просто і дуже смачно! Це прекрасне доповнення до чаю для всієї родини.

Опис приготування:

Запіканка на кефірі - це досить просте, але в той же час дуже смачна страва. Вона відмінно підходить для сімейного чаювання, адже її із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.

Отже, як же приготувати в мультиварці запіканку на кефірі:

1) В першу чергу в окремому посуді залийте манку кефіром, залиште так хвилин на 30-40, щоб крупа добре розбухла.

2) Візьміть яйця, розділіть жовтки і білки.

3) Сир протріть через сито, додайте в нього жовтки, ваніль і розпушувач.

4) Яєчні білки збийте з цукром за допомогою міксера або віночка до утворення стійких піків.

5) У сирну масу поступово введіть білкову піну, акуратно перемішуючи, щоб вона не осіла.

6) Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї тісто для запіканки. При необхідності акуратно розрівняйте.

Увімкніть режим"Випічка" на мультиварці, встановіть таймер на 40 хвилин.

Щоб запіканка не осів і залишалася ніжною, після закінчення програми не відкривайте кришку, а залиште її ще на півгодини-годину в мультиварці, працює в режимі підігріву. Потім вимкніть мультиварку і хвилин через 10 вийміть запіканку.

Подати ніжну запіканку на кефірі можна з улюбленим варенням, медом, сиропом або прикрасивши цукровою пудрою, вибирайте на свій смак і насолоджуйтеся! Смачного.


  • Сир - 500 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Манна крупа - 1/2 склянки
  • Ванільний цукор - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
Запіканка на кефірі - це досить просте, але в той же час дуже смачна страва. Вона відмінно підходить для сімейного чаювання, адже її із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.

Отже, як же приготувати в мультиварці запіканку на кефірі:

1) В першу чергу в окремому посуді залийте манку кефіром, залиште так хвилин на 30-40, щоб крупа добре розбухла.

2) Візьміть яйця, розділіть жовтки і білки.

3) Сир протріть через сито, додайте в нього жовтки, ваніль і розпушувач.

4) Яєчні білки збийте з цукром за допомогою міксера або віночка до утворення стійких піків.

5) У сирну масу поступово введіть білкову піну, акуратно перемішуючи, щоб вона не осіла.

6) Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї тісто для запіканки. При необхідності акуратно розрівняйте.

Увімкніть режим"Випічка" на мультиварці, встановіть таймер на 40 хвилин.

Щоб запіканка не осів і залишалася ніжною, після закінчення програми не відкривайте кришку, а залиште її ще на півгодини-годину в мультиварці, працює в режимі підігріву. Потім вимкніть мультиварку і хвилин через 10 вийміть запіканку.

Подати ніжну запіканку на кефірі можна з улюбленим варенням, медом, сиропом або прикрасивши цукровою пудрою, вибирайте на свій смак і насолоджуйтеся! Смачного.

Схожі рецепти