Рецепт Сирна запіканка на кефірі фото

Сирна запіканка на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Сир, Яйця, Кефір
Дієтичне харчування, Роздільне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Запіканка

Легка, апетитна і повітряна сирна запіканка на кефірі в домашніх умовах - вдалий варіант десерту для дітей і дорослих. Побалуйте себе низькокалорійної і смачною випічкою!

В даному випадку пропоную рецепт, як приготувати сирну запіканку на кефірі в мультиварці, але при бажанні її можна також спекти в духовці. Подавати до столу її відмінно зі згущеним молоком, ягідним сиропом, шоколадом або сметаною, а також просто присипавши цукровою пудрою, наприклад. Досить просто і неймовірно смачно!

  • Сир - 400 грам
  • Яйце - 3-4 штук
  • Манна крупа - 0.5 склянки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
сирна запіканка на кефірі - фото крок 1
1. Яйця вбийте в глибоку миску і додайте дрібку солі. Віночком або вилкою збийте до однорідності. При бажанні можна збити окремо білки від жовтків, щоб сирна запіканка була більш пишною.
сирна запіканка на кефірі - фото крок 2
2. Всипте трохи цукру.
сирна запіканка на кефірі - фото крок 3
3. Викладіть сир. Якщо він занадто зернистий, можна попередньо протерти через сито.
сирна запіканка на кефірі - фото крок 4
4. Влийте кефір і додайте розпушувач.
сирна запіканка на кефірі - фото крок 5
5. Всипте манну крупу і додайте ванілін. Все як слід перемішайте і залиште хвилин на 15-20, щоб манка набухла. При бажанні для аромату можете також використовувати цедру лимона або апельсина.
сирна запіканка на кефірі - фото крок 6
6. Ще раз добре перемішайте тісто. Трохи змастіть чашу мультиварки або жароміцних форму маслом і присипте манкою.
сирна запіканка на кефірі - фото крок 7
7. Викладіть тісто в чашу і на режимі "випічка" готуйте 1 час. У духовці процес займе близько 35 хвилин. Після акуратно переверніть запіканку з допомогою чаші пароварки і підрум'яньте з іншого боку ще хвилин 15. Остудіть трохи, наріжте порційними шматочками і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти