Рецепт Запіканка м'ясна з макаронами фото

Запіканка м'ясна з макаронами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Макарони, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Гарячі страви, Запіканка

Сьогодні нікого не здивуєш м'ясної запіканкою з макаронами, адже приготувати таку страву просто, але в цьому рецепті я пропоную надати нашій запіканці незвичайний вид і зробити її трохи цікавіше.


Ми звикли до того, що традиційно таке блюдо випікають в овальної або прямокутної форми і з вигляду воно нагадуємо торт, але ж можна привнести трохи різноманітності, і зараз я розповім вам, як приготувати незвичайну запіканку м'ясну з макаронами. По суті, це старе, добре всім знайоме блюдо, але з новою формою, тому їсти тепер запіканку буде набагато цікавіше. Ну а про то, що таке блюдо неймовірно смачне, мабуть, і говорити не варто, думаю, кожен з вас хоч раз життя пробував його. Так що такий рецепт приготування запіканки м'ясної з макаронами можна віднести до числа швидких, смачних і економічних страв на всі випадки життя.

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Макарони трубочки - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сир - 100 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
запіканка м'ясна з макаронами - фото крок 1
Фарш змішуємо з яйце і подрібненою цибулею і часником, солимо і перчимо його, макарони акуратно, щоб не пошкодити, відварюємо в злегка підсоленій воді до напівготовності. Тепер змащуємо папір для випічки рослинним маслом і викладаємо на неї фарш у вигляді прямокутника. По середині прямокутника кладемо макарони і посипаємо їх тертим сиром.
запіканка м'ясна з макаронами - фото крок 2
Тепер з'єднуємо краю прямокутника з фаршу так, щоб вийшла щільна ковбаска. Змащуємо її майонезом і прямо на папері перекладаємо на деко.
запіканка м'ясна з макаронами - фото крок 3
Ставимо запіканку в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо приблизно 40-45 хвилин.
запіканка м'ясна з макаронами - фото крок 4
Потім нарізаємо її на скибочки і подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти