Запіканка з макаронами і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Макарони і гриби - ось таке цікаве поєднання я пропоную вам використовувати для приготування смачної запіканки. Це приголомшливе блюдо, безсумнівно, прикрасить ваш стіл, я вам обіцяю.
Якщо ви відразу уявили собі то неапетитне блюдо, яким намагалися нагодувати нас в дитячому садку, то я запевняю вас, що цей простий рецепт запіканки з макаронами і грибами зовсім інша справа. Для своєї родини я роблю таке блюдо дуже часто, і кожен раз домашні уминають його за лічені хвилини. Але ж для приготування запіканки з макаронами і грибами в домашніх умовах потрібно мінімум продуктів і зовсім небагато часу, так що для зайнятих господинь цей рецепт буде дуже корисний.
- Макарони - 300 грам (тут локшина)
- Гриби - 400 грам (тут печериці)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 5-6 штук
- Молоко - 1, 5 склянки
- Сир твердий - 150 грам
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень свіжа - 30-40 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми ставимо на вогонь каструльку з водою і відварюємо в ній макарони до повної готовності, воду слід трохи посолити.
Поки макарони варяться, ми чистимо цибулю і подрібнюємо його, гриби промиваємо і також нарізаємо їх на невеликі шматочки. Нагріваємо на сковороді трохи рослинного масла і обсмажуємо на ньому гриби з цибулею до золотистого кольору, начинку солимо і перчимо до смаку.
Тепер беремо форми для запікання (бажано побільше) і змащуємо її олією. Викладаємо у форму відварені макарони і рівномірно їх розподіляємо, зверху кладемо невеликі шматочки вершкового масла.
Потім викладаємо на макарони обсмажені гриби з цибулею.
Посипаємо все тертим на крупній тертці сиром.
В окремій мисці збиваємо яйця, додаємо до них молоко, сіль за смаком і подрібнену зелень, ще раз все збиваємо вінчиком. Цією сумішшю заливаємо макарони з грибами і цибулею, зверху знову викладаємо невеликі шматочки вершкового масла.
Ось тепер всю цю складну конструкцію ми відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Хвилин через 20 запіканка повинна бути повністю готова, приємного апетиту!