Запіканка м'ясна ситна
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю страви, коли в одному є і м'ясна складова, і гарнір. Господині мене зрозуміють, бо в сучасні часи колись проводити особливо час на кухні.
Якщо ви хочете блюдо приготувати швидко, то раджу картоплю відварити заздалегідь. А далі все просто. Дивимося рецепт.
- Картопля відварна в мундирі - 5 штук
- Сіль, перець - За смаком
- М'ясний фарш - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сир твердий - 100 грам
Для запіканки потрібно зробити м'ясну начинку. Отже, очищаємо і нарізаємо цибулю.
Моркву натріть.
Обсмажте на сковороді цибулю, додайте моркву.
Додайте фарш і перемішайте. Підлити трохи кип'яченої води. Розмішайте. Обсмажте все разом до готовності. В кінці приготування посоліть і поперчіть.
Картоплю відварити, очистіть. Наріжте кружальцями.
Форму змастіть маслом. Викладіть в неї шар картоплі, щоб закрилося все дно.
Зверху на картоплю викладіть м'ясну начинку.
Покриваємо м'ясо шаром картоплі.
Солимо, перчим. Натираємо на тертці сир і посипаємо запіканку зверху.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте все в духовці у відкритій формі 10-15 хвилин. Подайте до столу.