Kuzikmyak (ситна коржик з картоплею)
(покроковий рецепт з фото)
Я обожнюю такі прості народні страви, які перевірені часом. Кузикмяками (kıstıbıy) - традиційними татарськими коржами з картопляним пюре - можна нагодувати всю сім'ю. Заходьте, пригощу і вас!
Ці тонкі коржі відмінно підійдуть і для швидкого перекусу, і для ситного обіду. Прочитавши рецепт, як приготувати кузікмяк (ситну корж з картоплею), ви зрозумієте, що це нескладно і швидко. Приємних вам клопоту на кухні!
- Картопля - 500 грам
- Молоко - 100 мілілітрів (гаряче)
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (для варіння картоплі)
- Борошно - 280 грам
- Молоко - 100 грам (тепле)
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам (розтоплене)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець мелений - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Очистіть картопля, залийте його водою, приправити сіллю (1 немає. Л.), доведіть до кипіння і варіть до м'якості.
2. Підготуйте продукти для тіста. Борошно просійте в миску.
3. У теплому молоці розтопіть вершкове масло (50 г), додайте яйце, сіль (1/2 немає. Л.), цукор (1 немає. Л.), перець, перемішайте до однорідності. Додайте борошно, замісіть м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Загорніть тісто в харчову плівку, дайте відпочити протягом 15 хвилин.
4. Цибулю очистіть, подрібніть і пасеруйте на вершковому маслі (10 г) до прозорості. З готового картоплі злийте відвар, розімніть товкачем.. Додайте в картопля цибуля, молоко, вершкове масло (20 г) і перемішайте до однорідності.
5. Тісто розділи 12 рівних частин. Кожну розкачати в тонку до прозорості корж по 15 см в діаметрі.
6. Обсмажуйте коржі на сухій гарячій сковороді близько 1 хвилини з кожного боку.
7. Готову корж змастіть вершковим маслом, накрийте і залиште на 15 хвилин.
8. На одну половину коржі покладіть картопляне пюре, зігніть її навпіл. Смачного!