Рецепт Запечена редис фото

Запечена редис
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Редис
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Запечена редис - дуже незвичайне блюдо з молодого редису. Нічого подібного ви напевно ніколи не пробували. Спробуйте запекти редис хоча б з цікавості - це дійсно смачно!

Як відомо, запікання надає овочам дивовижний, дуже цікавий смак. Ви напевно пробували запікати картоплю, морква, буряк, цибуля, перці… але ви швидше за все ніколи раніше не пробували запечений редис. Що, запечений редис - це на перший погляд звучить безглуздо. Але, повірте мені на слово, запечений редис - це дійсно дуже смачно! Як і з іншими овочами, з редискою запікання творить чудеса - воно робить смак більш насиченим, розкріпачує всі аромати і запахи… словом, варто спробувати хоча б разок чисто з цікавості, а там хто знає - може, вам сподобається так само, як мені. Отже, для всіх, хто цікавиться - рецепт запеченого редису!

  • Редис свіжий - 200 грам
  • Оливкова олія - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Чебрець сушений - - За смаком
запечена редис - фото крок 1
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Редис гарненько промиваємо, даємо йому обсохнути.
запечена редис - фото крок 2
Викладаємо редис в миску, скроплюємо оливковою олією, додаємо сіль, перець і сушений чебрець. Гарненько перемішуємо, щоб редис рівномірно просочився спеціями. Потім редис перекладаємо на деко.
запечена редис - фото крок 3
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо редис 10-15 хвилин, в залежності від розміру плодів. ВАЖЛИВО! У процесі запікання кожні 3-4 хвилини потрібно перемішувати і перевертати редис, щоб він рівномірно запікся з усіх боків і не обгорів.
запечена редис - фото крок 4
Запечена редис подаємо як гарнір або закуски, використовуємо в салатах. Смачного!

Схожі рецепти