Запечена редис
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Запечена редис - дуже незвичайне блюдо з молодого редису. Нічого подібного ви напевно ніколи не пробували. Спробуйте запекти редис хоча б з цікавості - це дійсно смачно!
Опис приготування:
Як відомо, запікання надає овочам дивовижний, дуже цікавий смак. Ви напевно пробували запікати картоплю, морква, буряк, цибуля, перці… але ви швидше за все ніколи раніше не пробували запечений редис. Що, запечений редис - це на перший погляд звучить безглуздо. Але, повірте мені на слово, запечений редис - це дійсно дуже смачно! Як і з іншими овочами, з редискою запікання творить чудеса - воно робить смак більш насиченим, розкріпачує всі аромати і запахи… словом, варто спробувати хоча б разок чисто з цікавості, а там хто знає - може, вам сподобається так само, як мені. Отже, для всіх, хто цікавиться - рецепт запеченого редису!
- Редис свіжий - 200 грам
- Оливкова олія - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
- Чебрець сушений - - За смаком
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Редис гарненько промиваємо, даємо йому обсохнути.
Викладаємо редис в миску, скроплюємо оливковою олією, додаємо сіль, перець і сушений чебрець. Гарненько перемішуємо, щоб редис рівномірно просочився спеціями. Потім редис перекладаємо на деко.
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо редис 10-15 хвилин, в залежності від розміру плодів. ВАЖЛИВО! У процесі запікання кожні 3-4 хвилини потрібно перемішувати і перевертати редис, щоб він рівномірно запікся з усіх боків і не обгорів.
Запечена редис подаємо як гарнір або закуски, використовуємо в салатах. Смачного!