Рецепт Редис на зиму фото

Редис на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Редис
Пісні страви
Літні
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Редис на зиму - цікава і незвичайна закуска, яку просто приготувати. Редис виходить хрустким і апетитним, як мариновані огірочки. Взимку його можна додавати в салати або є просто так.

Опис приготування:

Заготовимо редис на зиму в домашніх умовах. Промиваємо та нарізаємо редис скибочками. Укладаємо його в стерилізовані банки разом з часником і кропом. Потім заливаємо редис гарячим маринадом і закриваємо банки. Перевертаємо і чекаємо до повного охолодження. Зберігаємо редис на зиму, хоча готовий він буде вже через 2 місяці. Хай щастить!

  • Редис свіжий - 1 кілограм
  • Кріп - 1 штука (пучок)
  • Вода - 1 літр
  • Часник - 5 зубчиків
  • Перець чорний горошком - 5 штук
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
редис на зиму - фото крок 1
Редис промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.
редис на зиму - фото крок 2
У теплі стерилізовані банки кладемо редис, очищені зубчики часнику і кріп.
редис на зиму - фото крок 3
Приготуємо розсіл. Кип'ятимо літр води і додаємо сіль, перець горошком і лавровий лист.
редис на зиму - фото крок 4
В готовий розсіл влийте оцет. Заливаємо розсолом редис і закручуємо банки.
редис на зиму - фото крок 5
Перевертаємо банки догори дном і укутуємо їх на добу. Зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти