Редис на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Редис на зиму - цікава і незвичайна закуска, яку просто приготувати. Редис виходить хрустким і апетитним, як мариновані огірочки. Взимку його можна додавати в салати або є просто так.
Заготовимо редис на зиму в домашніх умовах. Промиваємо та нарізаємо редис скибочками. Укладаємо його в стерилізовані банки разом з часником і кропом. Потім заливаємо редис гарячим маринадом і закриваємо банки. Перевертаємо і чекаємо до повного охолодження. Зберігаємо редис на зиму, хоча готовий він буде вже через 2 місяці. Хай щастить!
- Редис свіжий - 1 кілограм
- Кріп - 1 штука (пучок)
- Вода - 1 літр
- Часник - 5 зубчиків
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
Редис промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.
У теплі стерилізовані банки кладемо редис, очищені зубчики часнику і кріп.
Приготуємо розсіл. Кип'ятимо літр води і додаємо сіль, перець горошком і лавровий лист.
В готовий розсіл влийте оцет. Заливаємо розсолом редис і закручуємо банки.
Перевертаємо банки догори дном і укутуємо їх на добу. Зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!