Запечена курочка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Роздумуєте над основною стравою? Тоді ось вам ідея: апетитний і простий рецепт запеченої курочки в духовці з часником і апельсинами. Дуже ніжне і соковите м'ясо, від якого неможливо відірватися.
Це зовсім нескладний і дуже класний рецепт. Він розповість, як приготувати запечену курочку в духовці. Завдяки цитрусовим м'ясо птиці стає дуже ніжним і буквально тане в роті. Для аромату можете додати пару гілочок розмарину, наприклад. Також запекти курку можна в рукаві, тоді дуже рекомендую додати ще й сік одного апельсина для більшої соковитості.
Це ідеальний рецепт курки для новорічного або різдвяного столу.
- Курка - 1 штука
- Апельсин - 2-3 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Вимийте, обсушити курочку і викладіть у жароміцних форму, змащену невеликою кількістю рослинного масла. Посоліть і поперчіть з усіх боків.
2. Апельсини вимийте, трохи обсушити і наріжте кільцями.
3. Викладіть апельсини під шкіру акуратно, а потім всередину птиці. Використовувати в рецепт можна також найрізноманітніші спеції і соєвий соус.
4. Очистіть часник. Можна нарізати його дрібно або залишити зубчики цілком.
5. Викладіть часник всередину курки. Частина часнику, як і решта апельсини, можна викласти в форму поруч з птахом.
6. Щільно зв'яжіть ніжки. Можете зробити невеликі ковпачки з харчової фольги і накрити крильця, щоб вони не підгорає.
7. Тепер форму можна відправити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати птицю до готовності. Залежно від розміру запечена курочка буде готова через 1.5-2.5 годину.
8. Подавайте її до столу з гарніром, овочами і улюбленим соусом. Смачного!