Соковита курочка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам, як приготувати соковиту курочку в духовці. Запікати будемо курячі грудки з апетитним соусом з чебрецю, лимона і масла. Це дуже ароматне і дійсно соковите блюдо. Спробуйте!
Таку курочку найкраще, як мені здається, подавати з гарніром більш-менш нейтральним за смаком. Наприклад, це може бути відварений рис або картопляне пюре, а також парові овочі або якісь каші.
Аромат курочки - дивний. Ви не пошкодуєте, що приготували це блюдо.
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Luk-salotų - 1 Ст. Ложка (подрібнений)
- Вино біле сухе - 120 мілілітрів
- Лимон - 2 штуки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куряча грудка - 3-4 штук
У сотейник влийте масло і покладіть подрібнений часник і цибулю. Обсмажте хвилину-дві. Потім приберіть з вогню, злиття вино, додайте цедру двох лимонів, сік одного лимона, орегано і чебрець, а також сіль.
Вилийте соус в форму для запікання, зверху викладіть курячі грудки і змастіть їх соусом, сіль за смаком. Лимони поріжте на часточки і розподіліть між куркою. Покладіть також гілочки чебрецю.
Готуються грудки 35-40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Якщо є функція верхнього гриля, включите на пару хвилин, щоб утворилася скоринка.
Ось блюдо і готово. Грудки вийшли дивно ніжними і соковитими.