Рецепт Соковита курочка в духовці фото

Соковита курочка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Зелень , Лимон , Куряча грудка , Чебрець
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Покажу вам, як приготувати соковиту курочку в духовці. Запікати будемо курячі грудки з апетитним соусом з чебрецю, лимона і масла. Це дуже ароматне і дійсно соковите блюдо. Спробуйте!

Опис приготування:

Таку курочку найкраще, як мені здається, подавати з гарніром більш-менш нейтральним за смаком. Наприклад, це може бути відварений рис або картопляне пюре, а також парові овочі або якісь каші.

Аромат курочки - дивний. Ви не пошкодуєте, що приготували це блюдо.

  • Масло рослинне - 60 мілілітрів
  • Часник - 4 зубчики
  • Luk-salotų - 1 Ст. Ложка (подрібнений)
  • Вино біле сухе - 120 мілілітрів
  • Лимон - 2 штуки
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Куряча грудка - 3-4 штук
соковита курочка в духовці - фото крок 1
У сотейник влийте масло і покладіть подрібнений часник і цибулю. Обсмажте хвилину-дві. Потім приберіть з вогню, злиття вино, додайте цедру двох лимонів, сік одного лимона, орегано і чебрець, а також сіль.
соковита курочка в духовці - фото крок 2
Вилийте соус в форму для запікання, зверху викладіть курячі грудки і змастіть їх соусом, сіль за смаком. Лимони поріжте на часточки і розподіліть між куркою. Покладіть також гілочки чебрецю.
соковита курочка в духовці - фото крок 3
Готуються грудки 35-40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Якщо є функція верхнього гриля, включите на пару хвилин, щоб утворилася скоринка.
соковита курочка в духовці - фото крок 4
Ось блюдо і готово. Грудки вийшли дивно ніжними і соковитими.

Схожі рецепти