Рецепт Соковита яловичина в духовці фото

Соковита яловичина в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви в рукаві
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пропоную вам дуже простий рецепт з досить цікавим набором інгредієнтів, з ним яловичина завжди виходить дуже соковита, м'яка і ніжна, я дуже часто готую її до святкових сімейним обідів.

Опис приготування:

Головне в запіканні яловичини - це приготувати її так, щоб м'ясо в результаті не виявилося сухим і жорстким. У кожної господині для цього є свої особливі прийоми і хитрості, а я хочу поділитися з вами своїм простим рецептом соковитою яловичини в духовці. Весь секрет цього способу приготування м'яса полягає, по перше, в особливому маринаді, а по-друге, в тому, що яловичину потрібно відправляти в духовку обов'язково в рукаві (або фользі). Таким чином, маринад просочує м'ясо і розм'якшує його, а рукав не дає соку випарується, в результаті з цим простим рецептом соковитою яловичини в духовці ми отримує дивовижно мяско - до свята в самий раз.

  • Яловичина - 800 грам
  • Яблуко - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Мед - 2 чайних ложки
  • Соус соєвий - 1 Чайна ложка
  • Імбир тертий - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
соковита яловичина в духовці - фото крок 1
Для початку ми промиваємо яловичину під проточною водою і ретельно витираємо м'ясо паперовими рушниками, натираємо яловичину меленим перцем і сіллю. Для маринаду викладаємо в мисочку тертий імбир і змішуємо його з медом.
соковита яловичина в духовці - фото крок 2
Вливаємо в мисочку соєвий соус, додаємо цедру половини лимона, перемішуємо все і отриманою сумішшю натираємо м'ясо з усіх боків.
соковита яловичина в духовці - фото крок 3
Викладаємо м'ясо в форму для запікання, а на нього кладемо очищені від серцевини і шкірки часточки яблука і лавровий лист.
соковита яловичина в духовці - фото крок 4
Далі нам необхідно розтопити в каструльці вершкове масло і змішати його з соком половинки лимона.
соковита яловичина в духовці - фото крок 5
Це сумішшю ми поливаємо нашу яловичину і пакуємо її в рукав, перев'язуємо його з обох кінців. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на годину, а приблизно за 10 хвилин до готовності м'яса, рукав слід акуратно розрізати і полити яловичину утворився на дні форми соком, знову накрити м'ясо рукавом.
соковита яловичина в духовці - фото крок 6
Вимикаємо духовку, даємо м'ясу ще 10-15 хвилин постояти в ній, а потім яловичину можна виймати і подавати до столу, нарізавши її на скибочки. Смачного!

Схожі рецепти