Курочка з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте незвичайні ідеї для звичайних інгредієнтів? Тоді пропоную вам рецепт приготування курочки з картоплею в духовці - оригінальний варіант виконання і подачі улюбленої страви.
Курочка з картоплею в духовці в домашніх умовах - це цілком звичне багатьом блюдо. Однак в цьому варіанті використовується дуже смачний маринад і оригінальний спосіб приготування, що перетворює знайоме блюдо в по-справжньому святковий обід.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Картопля - 8-10 штук
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків (або сушений )
- Гострий томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Сир - 350-400 грам
- Бекон - 150 грам (по бажанню)
- Зелена цибуля - 100 грам
1. Один з основних секретів це страви - це маринад. Рецепт приготування курочки з картоплею в духовці починається саме з нього. У глибокій мисці з'єднати оливкову олію, сіль, перець і паприку. Додати томатний соус (можна використовувати перетерті помідори) і гострий соус. Очистити і подрібнити часник. Якщо свіжого часнику немає під рукою, можна використовувати мелений сушений. Все ретельно перемішати, щоб вийшов однорідний соус.
2. Картопля вимити і нарізати кубиками. Якщо картопля старий, то краще очистити його від шкірки.
3. Картопля відправити в мисочку з маринадом і як слід перемішати.
4. Викласти в форму для запікання або в глибоке деко. Відправити в розігріту духовку на 35-40 хвилин. Щоб картопелька пропеклась рівномірно її необхідно перемішати кожні 10 хвилин.
5. Залишки маринаду ще знадобляться.
6. Курячі грудки вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Надіслати в мисочку з маринадом і залишити на час, поки буде готуватися картопля.
7. Коли картопелька підсмажиться і стане м'якою, форму можна дістати з духовки.
8. Тепер зверху можна викласти мариновану курочку.
9. Щоб курочка з картоплею в духовці в домашніх умовах була ще смачніше необхідно зробити сирну "шапку" . Для цього потрібно натерти на середній тертці сир (можна використовувати кілька видів) і з'єднати його з подрібненим беконом і зеленою цибулею. Все ретельно перемішати. При бажанні трохи поперчити і посолити за смаком (якщо сир не дуже солоний).
10. Засипати сиром поверхню страви і відправити форму в духовку.
11. Час приготування залежить від розміру шматочків курки. У будь-якому випадку курка повинна приготуватися, а сирна скоринка запектися.