Смачна курочка в маринаді разом з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати смачну курочку в маринаді разом з картоплею в духовці, дуже простий і доступний. Це один з найбільш вигідних і смачних варіантів приготування курячої тушки. Пробуємо?
Для цієї страви курку НЕ обробляють на порційні шматочки, а тільки розрізаю на 2 однакові частини, так зручніше укладаю її на деко. Разом з курочкою відразу ж випікаю і картоплю, тим більше, що мариную їх в одному і тому ж маринаді. Блюдо має приємну для ока рум'яну і хрустку скоринку.
- Курка - 1 штука(1, 5 кілограма)
- Картопля - 10 штук
- Сіль і спеції - За смаком
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
1. Курка у мене близько 1, 5 кілограм, мою її і витираю серветками, потім розрізаю на 2 частини вздовж.
2. У миску кладу майонез, додаю сіль, чорний мелений перець і спеції до курки, перемішую, відвалів очищені зубчики часнику і ще раз перемішую.
3. Курку змащую маринадом і викладаю на деко.
4. Картоплю чищу і нарізаю будь-якими за формою і товщині шматочками, змащую її тим же маринадом, що і курку.
5. Викладаю картоплю на деко до курки і залишаю на 20-30 хвилин, після цього відправляю в духовку.
6. Випікаю в розігрітому до 180-200 градусів духовці приблизно 60 хвилин.