Заливний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати, як приготувати заливний пиріг з начинкою з м'яса і овочів. Це простий і швидкий пиріг, який готується менш, ніж за годину, для сімейної вечері або на заксуку для друзів.
За бажанням до начинки можна додати пучок зеленої цибулі, кріп або петрушку. Начинка із заданих продуктів і так вийде досить ситної і соковитою. Але за бажанням можна додати в неї ще відварені круто яйця, вони обоготить її смак.
Такий пиріг дуже смачно їсти теплим, проте він хороший і в якості холодної закуски. Його можна вживати з гарячими супами і бульйон.
- Крем - 200 грам
- Майонез - 200 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Сирок Плавлений - 1 штука
- Серця курячі - 200 грам
- Печінка яловича - 200 грам
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Очистіть цибулю і моркву. Наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. Починайте обсмажувати овочі на рослинному маслі. Тим часом вимийте і дрібно наріжте серця і печінку. Обсмажте м'ясо на сковороді до напівготовності. Потім вимийте і наріжте шампіньйони, надішліть їх на сквороду і обсмажте.
Приготуйте тісто. У миску викладіть сметану і майонез. Додайте туди куряче яйце, поступово починайте висипати в тісто борошно. Тісто має вийти, як густа сметана по консистенції.
Форму для випічки змастіть рослинною олією. Поставте духовку розігріватися, виставивши температуру на 180 градусів. На дно форми налийте половину тіста, викладіть на тісто начинку, а зверху натріть охолоджене плавлений сир. Потім налийте другу частину тесту.
Пиріг поставте в духовку і випікайте близько 30 хвилин. Потім стежите за його кольором. Як тільки верхівка придбає апетитний золотисто-коричневий відтінок, пиріг можна вважати готовим. Дістаньте і злегка остудіть пиріг, потім наріжте його і подавайте до столу.