Рецепт Заливний пиріг фото

Заливний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Овочі , Птах , Курка , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу показати, як приготувати заливний пиріг з начинкою з м'яса і овочів. Це простий і швидкий пиріг, який готується менш, ніж за годину, для сімейної вечері або на заксуку для друзів.

Опис приготування:

За бажанням до начинки можна додати пучок зеленої цибулі, кріп або петрушку. Начинка із заданих продуктів і так вийде досить ситної і соковитою. Але за бажанням можна додати в неї ще відварені круто яйця, вони обоготить її смак.

Такий пиріг дуже смачно їсти теплим, проте він хороший і в якості холодної закуски. Його можна вживати з гарячими супами і бульйон.


  • Крем - 200 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Сирок Плавлений - 1 штука
  • Серця курячі - 200 грам
  • Печінка яловича - 200 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
заливний пиріг - фото крок 1
Очистіть цибулю і моркву. Наріжте цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. Починайте обсмажувати овочі на рослинному маслі. Тим часом вимийте і дрібно наріжте серця і печінку. Обсмажте м'ясо на сковороді до напівготовності. Потім вимийте і наріжте шампіньйони, надішліть їх на сквороду і обсмажте.
заливний пиріг - фото крок 2
Приготуйте тісто. У миску викладіть сметану і майонез. Додайте туди куряче яйце, поступово починайте висипати в тісто борошно. Тісто має вийти, як густа сметана по консистенції.
заливний пиріг - фото крок 3
Форму для випічки змастіть рослинною олією. Поставте духовку розігріватися, виставивши температуру на 180 градусів. На дно форми налийте половину тіста, викладіть на тісто начинку, а зверху натріть охолоджене плавлений сир. Потім налийте другу частину тесту.
заливний пиріг - фото крок 4
Пиріг поставте в духовку і випікайте близько 30 хвилин. Потім стежите за його кольором. Як тільки верхівка придбає апетитний золотисто-коричневий відтінок, пиріг можна вважати готовим. Дістаньте і злегка остудіть пиріг, потім наріжте його і подавайте до столу.

Схожі рецепти