Закуска до портвейну
(покроковий рецепт з фото)
При подачі на стіл охолодженого портвейну, не забудьте приготовить закуску к такому сорту вина. Відмінно підійдуть солодкі ягоди, м'який або твердий сир, мідь, різні сорти горіхів, в'ялене м'ясо.
Закуска для портвейну є з'єднанням різних інгредієнтів, не перебивати смак один одного. Хлібні вироби в список продуктів не входять - їх замінюють горіхами, м'яким сиром, м'ясними напівфабрикатами. Обов'язковими є: груші, мідь, горіхи і сир, інше - на ваш смак і бажанням.
- Моцарелла - 3 штуки (кульки, великих)
- Полуниця - 150 грам
- Ядра волоських горіхів - 80 грам
- Виноград - 80 грам (різноманітність Кіш-миш)
- Мед квітковий - 2-3 Ст. Ложок
- Груші - 2 штуки
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти. Всі продукти повинні бути або солодкими на смак, або злегка солоними, але не кислими!
Обірвіть хвостики з ягід полуниці. Виноградини зніміть з кисті в глибоку ємність. Туди ж додайте очищену полуницю і залийте холодною водою. Ретельно промийте кілька разів. Замість полуниці можна використовувати будь-які солодкі ягоди: ожину, малину, черешню, але не смородину і не вишню!
Останніми очистіть груші, розрізаючи їх на чотири частини і зрізуючи насіннєві блоки. Промийте м'якоть в воді і відразу ж збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
Викладіть в піалу або креманку мед, помістіть ємність в центр тарілки. З боків викладіть промиті ягоди полуниці і винограду, розрізані на чотири частини кульки моцарели (якщо вони дрібні, то їх розрізати не потрібно), ядра волоських горіхів і скибочки груш. Відразу ж подайте закуску для портвейну до столу, зберігаючи в ягодах всі вітаміни.