Рецепт Закуска до портвейну фото

Закуска до портвейну
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Ягоди , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 2
Час приготування: 10 хв.

При подачі на стіл охолодженого портвейну, не забудьте приготовить закуску к такому сорту вина. Відмінно підійдуть солодкі ягоди, м'який або твердий сир, мідь, різні сорти горіхів, в'ялене м'ясо.

Опис приготування:

Закуска для портвейну є з'єднанням різних інгредієнтів, не перебивати смак один одного. Хлібні вироби в список продуктів не входять - їх замінюють горіхами, м'яким сиром, м'ясними напівфабрикатами. Обов'язковими є: груші, мідь, горіхи і сир, інше - на ваш смак і бажанням.

  • Моцарелла - 3 штуки (кульки, великих)
  • Полуниця - 150 грам
  • Ядра волоських горіхів - 80 грам
  • Виноград - 80 грам (різноманітність Кіш-миш)
  • Мед квітковий - 2-3 Ст. Ложок
  • Груші - 2 штуки
  • Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
закуска до портвейну - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Всі продукти повинні бути або солодкими на смак, або злегка солоними, але не кислими!
закуска до портвейну - фото крок 2
Обірвіть хвостики з ягід полуниці. Виноградини зніміть з кисті в глибоку ємність. Туди ж додайте очищену полуницю і залийте холодною водою. Ретельно промийте кілька разів. Замість полуниці можна використовувати будь-які солодкі ягоди: ожину, малину, черешню, але не смородину і не вишню!
закуска до портвейну - фото крок 3
Останніми очистіть груші, розрізаючи їх на чотири частини і зрізуючи насіннєві блоки. Промийте м'якоть в воді і відразу ж збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла.
закуска до портвейну - фото крок 4
Викладіть в піалу або креманку мед, помістіть ємність в центр тарілки. З боків викладіть промиті ягоди полуниці і винограду, розрізані на чотири частини кульки моцарели (якщо вони дрібні, то їх розрізати не потрібно), ядра волоських горіхів і скибочки груш. Відразу ж подайте закуску для портвейну до столу, зберігаючи в ягодах всі вітаміни.

Схожі рецепти