Закачування з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Закачування з моркви - це корисний рецепт на зиму. Якщо вам ніде зберігати свіжу моркву, то її зручно законсервувати. Простий і легкий рецепт перед вами.
Для консервування морквини знадобляться спеції і маринад. Спосіб приготування кожен зможе повторити у себе вдома. На смак морквина виходить маринованої, смачною і трохи хрусткою. Таку моркву можна буде подавати до столу як закуску або доповнення до будь-якого гарніру або салату.
- Морква - 350 грам
- Вода - 200 грам
- Сіль - 5 грам
- Цукор - 5 грам
- Оцет 9% - 25 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець горошком - 3-4 штук
Підготуйте інгредієнти за списком для приготування закачування з моркви.
Банку для закачування простерилизуйте зручним для вас способом - над парою або в духовці. Потім на дно складіть спеції - перець горошком і лавровий лист, морквина стане більш ароматною і смачною.
Почистіть моркву і наріжте її півкільцями. Якщо морквина дрібна, можна нарізати кільцями.
Складіть морквину в банку.
Залийте моркву окропом на 10-15 хвилин, морквина стане трохи м'якше. Потім гарячу воду злийте в каструлю.
Зваріть маринад з злитої води, сіль і пісочний, vskipyatite, в кінці влийте оцет і зніміть з вогню.
Засукайте банку кришкою, переверніть догори дном і залиште остигати під ковдрою. Потім переставте в комору на зберігання до зими. Вихід заготовки - 2 банки по 250 грам.
Смачного!