Рецепт Йогуртовий пиріг фото

Йогуртовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Низькокалорійні
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачний пиріг на основі йогурту припаде до смаку всім членам сім'ї без винятку. Ніжне і запашне тісто тане в роті, і пиріг з'їдається за раз до останньої крихти

Опис приготування:

Йогуртовий пиріг я готую досить часто. Як ви бачите - рецепт приготування пирога простий і не вимагає особливих навичок. Продукти для його приготування цілком доступні. Рецепт приготування йогуртового пирога можна злегка змінювати - адже йогурти можуть бути з різними ароматами, відповідно начинка теж може бути різна. Яблука можна замінити будь-якими ягодами, сухофруктами, горішками. Вибирайте свій варіант і пригощайте своїх улюблених смачною випічкою

  • Йогурт - 150 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 250 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Розпушувач - 10 грам
  • Яблука - 2-3 штук
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
  • Лимон - 1 штука
  • Рослинна олія - 80 мілілітрів (можна замінити вершковим)
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
йогуртовий пиріг - фото крок 1
Викладаємо в миску, в якій будемо робити тісто, жовтки яєць, йогурт, сіль, цукор, борошно, розпушувач і рослинне масло. Якщо ви вирішили замінити рослинне масло на вершкове - вам необхідно його розтопити.
йогуртовий пиріг - фото крок 2
За допомогою міксера розмішуємо всі інгредієнти в однорідну масу.
йогуртовий пиріг - фото крок 3
Охолоджені білки збиваємо міксером в міцну піну.
йогуртовий пиріг - фото крок 4
Додаємо збиті білки і цедру лимона до тесту і акуратно розмішуємо.
йогуртовий пиріг - фото крок 5
Ось таке виходить тісто - консистенція густої сметани.
йогуртовий пиріг - фото крок 6
Форму для випічки змащуємо маслом.
йогуртовий пиріг - фото крок 7
Виливаємо тісто в форму і акуратно розрівнюємо.
йогуртовий пиріг - фото крок 8
Яблука миємо, чистимо й нарізаємо шматочками. Шкірку можна очистити, а можна не очищати.
йогуртовий пиріг - фото крок 9
Красиво викладаємо часточки яблук по верху тесту. Вдавлюємо часточки в тісто наполовину.
йогуртовий пиріг - фото крок 10
Відправляємо форму з майбутнім пирогом в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 35-40.
Ось так виглядає наш пиріг в готовому вигляді:)

Схожі рецепти