Йогуртовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Смачний пиріг на основі йогурту припаде до смаку всім членам сім'ї без винятку. Ніжне і запашне тісто тане в роті, і пиріг з'їдається за раз до останньої крихти
Йогуртовий пиріг я готую досить часто. Як ви бачите - рецепт приготування пирога простий і не вимагає особливих навичок. Продукти для його приготування цілком доступні. Рецепт приготування йогуртового пирога можна злегка змінювати - адже йогурти можуть бути з різними ароматами, відповідно начинка теж може бути різна. Яблука можна замінити будь-якими ягодами, сухофруктами, горішками. Вибирайте свій варіант і пригощайте своїх улюблених смачною випічкою
- Йогурт - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 250 грам
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Яблука - 2-3 штук
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 80 мілілітрів (можна замінити вершковим)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Викладаємо в миску, в якій будемо робити тісто, жовтки яєць, йогурт, сіль, цукор, борошно, розпушувач і рослинне масло. Якщо ви вирішили замінити рослинне масло на вершкове - вам необхідно його розтопити.
За допомогою міксера розмішуємо всі інгредієнти в однорідну масу.
Охолоджені білки збиваємо міксером в міцну піну.
Додаємо збиті білки і цедру лимона до тесту і акуратно розмішуємо.
Ось таке виходить тісто - консистенція густої сметани.
Форму для випічки змащуємо маслом.
Виливаємо тісто в форму і акуратно розрівнюємо.
Яблука миємо, чистимо й нарізаємо шматочками. Шкірку можна очистити, а можна не очищати.
Красиво викладаємо часточки яблук по верху тесту. Вдавлюємо часточки в тісто наполовину.
Відправляємо форму з майбутнім пирогом в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 35-40.
Ось так виглядає наш пиріг в готовому вигляді:)
Ось так виглядає наш пиріг в готовому вигляді:)