Йогурт в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Йогурт власного приготування - неймовірно корисний і смачний продукт, а найлегший спосіб його зробити - звичайно ж в мультиварці. Наш рецепт допоможе вам приготувати йогурт в домашніх умовах.
Йогурт домашнього приготування - надзвичайно корисний, але швидкопсувний продукт. Його можна зберігати в холодильнику не більше 5 діб. Однак цей йогурт хороший тим, що його можна варіювати за власним бажанням. Варення, какао, кокосовий, ваніль, консервовані персики або свіжі ягоди - ви можете використовувати всі, що побажаєте! Різні начинки привнесуть новизну в знайомий смак. Більш того, ви можете додати вершки в молоко і отримати ніжний вершковий присмак. Ми пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування йогурту в мультиварці.
- Молоко - 1 літр (найкраще підійде жирне домашнє або пастеризоване молоко.)
- Йогурт - 125 грам (вам знадобиться натуральний йогурт без добавок.)
Прокип'ятіть і остудіть молоко до 37-40 градусів. Молоко повинно бути теплим, але не гарячим.
Додайте в йогурт закваску - натуральний йогурт - і ретельно перемішайте суміш.
Візьміть скляні баночки або склянки однакового розміру, добре їх помийте. Розлийте суміш по банках.
На дно мультиварки покладіть серветку або невеликий рушник. На серветці акуратно розставте баночки. Залийте воду в чашу мультиварки. Зверніть увагу, що вода повинна покривати баночки приблизно на три чверті (не вище ніж по вінця).
На мультиварці виберіть програму "підігрів"/ "йогурт"/ "збереження страви гарячим", час програми - годину-півтора. Час від часу перевіряйте консистенцію йогурту. Коли суміш загусне - вимкніть мультиварку і залиште в ній йогурт ще на годину. Після переставте йогурт в холодильник. Коли йогурт охолоне, його можна подавати до столу. Смачного!