Рецепт Йогурт в мультиварці фото

Йогурт в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Молочні продукти, Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт, Здоровий сніданок
Десерти

Йогурт власного приготування - неймовірно корисний і смачний продукт, а найлегший спосіб його зробити - звичайно ж в мультиварці. Наш рецепт допоможе вам приготувати йогурт в домашніх умовах.

Йогурт домашнього приготування - надзвичайно корисний, але швидкопсувний продукт. Його можна зберігати в холодильнику не більше 5 діб. Однак цей йогурт хороший тим, що його можна варіювати за власним бажанням. Варення, какао, кокосовий, ваніль, консервовані персики або свіжі ягоди - ви можете використовувати всі, що побажаєте! Різні начинки привнесуть новизну в знайомий смак. Більш того, ви можете додати вершки в молоко і отримати ніжний вершковий присмак. Ми пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування йогурту в мультиварці.

  • Молоко - 1 літр (найкраще підійде жирне домашнє або пастеризоване молоко.)
  • Йогурт - 125 грам (вам знадобиться натуральний йогурт без добавок.)
йогурт в мультиварці - фото крок 1
Прокип'ятіть і остудіть молоко до 37-40 градусів. Молоко повинно бути теплим, але не гарячим.
йогурт в мультиварці - фото крок 2
Додайте в йогурт закваску - натуральний йогурт - і ретельно перемішайте суміш.
йогурт в мультиварці - фото крок 3
Візьміть скляні баночки або склянки однакового розміру, добре їх помийте. Розлийте суміш по банках.
йогурт в мультиварці - фото крок 4
На дно мультиварки покладіть серветку або невеликий рушник. На серветці акуратно розставте баночки. Залийте воду в чашу мультиварки. Зверніть увагу, що вода повинна покривати баночки приблизно на три чверті (не вище ніж по вінця).
йогурт в мультиварці - фото крок 5
На мультиварці виберіть програму "підігрів"/ "йогурт"/ "збереження страви гарячим", час програми - годину-півтора. Час від часу перевіряйте консистенцію йогурту. Коли суміш загусне - вимкніть мультиварку і залиште в ній йогурт ще на годину. Після переставте йогурт в холодильник. Коли йогурт охолоне, його можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти