Яйця пашот в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто з нас любить яйця пашот, але зовсім не вміють їх готувати на своїй кухні. Це зробити дуже просто, головне - мати під рукою свіжі курячі яйця і харчову плівку. Вам знадобиться 5 хвилин!
Яйця-пашот - улюблене блюдо дітей, які так люблять вимаківать рідкий жовток хлібним м'якушем. Зварене таким чином яйце можна викладати на салат із зелені, свіжих овочів, роблячи його смак більш різноманітним і багатим. Вам не доведеться вливати яйце в водяну лунку, намагаючись не розварити його - цей спосіб більш легкий і простий у приготуванні!
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти.
Використовуйте зручну ємність, наприклад, піала, креманку або чашку з широкою шийкою. Відріжте частину харчової плівки без пошкоджень і отворів усередині, викладіть в ємність, утворюючи невеликий кишеню, щоб краї плівки виходили за краї ємності. Змастіть плівку всередині рослинним маслом і вбийте туди куряче яйце. Відразу ж помістіть каструлю з водою на плиту і доведіть в ній рідина до кипіння, потім зменшіть нагрів до мінімального.
Посоліть і поперчіть куряче яйце.
Відріжте ще шматочок харчової плівки в якості джгута. З'єднайте краю плівки з піали в мішечок і зав'яжіть відрізаною частиною. Куряче яйце виявиться в мішечку з харчової плівки. Таким чином приготуйте і другий мішечок.
Помістіть мішечки в каструлю зі злегка киплячою водою на 2-3 хвилини. Через 2 хвилини білок буде плотноватого, але тремтячим, а жовток - рідким.
Через 3 хвилини варіння білок стане щільним, а жовток залишиться рідким. Варити тільки на мінімальному нагріві, щоб вода ледве-ледве подрагивала.
Акуратно вийміть з ємності яйця-пашот, зріжте плівку і видаліть її - вона легко зніметься, завдяки рослинній олії. Викладіть страву на скибочки хліба або на салат.
Зробіть розріз, щоб жовток випливав і насолоджуйтеся відмінним смаком приготованого вами страви.