Рецепт Яйця пашот в домашніх умовах фото

Яйця пашот в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Гарячі страви , Яєчня
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 8 хв.

Багато хто з нас любить яйця пашот, але зовсім не вміють їх готувати на своїй кухні. Це зробити дуже просто, головне - мати під рукою свіжі курячі яйця і харчову плівку. Вам знадобиться 5 хвилин!

Опис приготування:

Яйця-пашот - улюблене блюдо дітей, які так люблять вимаківать рідкий жовток хлібним м'якушем. Зварене таким чином яйце можна викладати на салат із зелені, свіжих овочів, роблячи його смак більш різноманітним і багатим. Вам не доведеться вливати яйце в водяну лунку, намагаючись не розварити його - цей спосіб більш легкий і простий у приготуванні!

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки
яйця пашот в домашніх умовах - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
яйця пашот в домашніх умовах - фото крок 2
Використовуйте зручну ємність, наприклад, піала, креманку або чашку з широкою шийкою. Відріжте частину харчової плівки без пошкоджень і отворів усередині, викладіть в ємність, утворюючи невеликий кишеню, щоб краї плівки виходили за краї ємності. Змастіть плівку всередині рослинним маслом і вбийте туди куряче яйце. Відразу ж помістіть каструлю з водою на плиту і доведіть в ній рідина до кипіння, потім зменшіть нагрів до мінімального.
яйця пашот в домашніх умовах - фото крок 3
Посоліть і поперчіть куряче яйце.
яйця пашот в домашніх умовах - фото крок 4
Відріжте ще шматочок харчової плівки в якості джгута. З'єднайте краю плівки з піали в мішечок і зав'яжіть відрізаною частиною. Куряче яйце виявиться в мішечку з харчової плівки. Таким чином приготуйте і другий мішечок.
яйця пашот в домашніх умовах - фото крок 5
Помістіть мішечки в каструлю зі злегка киплячою водою на 2-3 хвилини. Через 2 хвилини білок буде плотноватого, але тремтячим, а жовток - рідким.
яйця пашот в домашніх умовах - фото крок 6
Через 3 хвилини варіння білок стане щільним, а жовток залишиться рідким. Варити тільки на мінімальному нагріві, щоб вода ледве-ледве подрагивала.
яйця пашот в домашніх умовах - фото крок 7
Акуратно вийміть з ємності яйця-пашот, зріжте плівку і видаліть її - вона легко зніметься, завдяки рослинній олії. Викладіть страву на скибочки хліба або на салат.
яйця пашот в домашніх умовах - фото крок 8
Зробіть розріз, щоб жовток випливав і насолоджуйтеся відмінним смаком приготованого вами страви.

Схожі рецепти