Яйця-пашот
(покроковий рецепт з фото)
Яйця-пашот - це дещо нестандартним чином приготовані курячі яйця. Якщо омлети і яєчні вже набридли, спробуйте яйця-пашот. Так ви дізнаєтеся, що яйця готувати можна зовсім по-новому!
Господинь лякає яйце-пашот через складність приготування. Для приготування страви слід підготувати спеціальну воду. Правильно ввести яйце в воду і вчасно його витягнути. Я спростила процес приготування яйця-пашот до мінімуму. Тепер навіть у початківця кулінара з'явилася можливість легко і без проблем приготувати цю страву.
- Яйця - 4 штуки
- Бекон - 100 грам
- Чорний хліб - 100 грам
- Масло оливкове - 20 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Харчова плівка - - частин
- Вода - 1, 5 L
- Чашка - 1 штука
1. Для приготування спрощеного варіанту яйця-пашот нам потрібно скласти в кілька шарів харчову плівку. Температура кипіння рідини - 100 градусів, а плівка витримує до 240, так що наш кулінарний експеримент буде цілком безпечний для організму. Отже, плівку склали вдвічі. Покладіть її в чашку. Змастіть внутрішню частину плівки, вміщену в чашку, рослинним маслом.
2. Вбийте яйце, не розбився жовток.
3. Підніміть краю плівки, стисніть їх. Плівка склеїться, уклавши яйце всередині.
4. Закип'ятіть воду.
5. Акуратно опустіть мішечки з яйцями в воду. Варіть 5-6 хвилин. За цей час білок звариться, а жовток залишиться рідким.
6. На невеликі шматочки чорного хліба викладіть трохи зелені і по шматочку бекону або грудинки.
7. Готові яйця пашот вивільните від плівки. Вони відмінно відділяються. Яйця викладіть на кожен бутерброд.
8. Подайте яйце-пашот до столу.