Рецепт Яблука, запечені з медом і горіхами фото

Яблука, запечені з медом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 5 хв.

У дитинстві так складно було дістати нові продукти, але мама все-таки могла порадувати мене і брата смачними стравами. І найбільше ми любили десерти. Деякі з них я до сих пір повторюю на кухні.

Опис приготування:

Я розповім вам про те, як приготувати яблука, запечені з медом і горіхами. Цей варіант не можна назвати дієтичним, так як в ньому багато калорійних інгредієнтів, але зате він натуральний і корисний. З таким десертом відмінно поєднується натуральний йогурт або кульку пломбіру.

  • Яблуко - 4 штуки
  • Волоський горіх - 30 грам
  • Ізюм - 30 грам
  • Чорнослив - 40 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Мед - 2 чайних ложки
  • Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
яблука, запечені з медом і горіхами - фото крок 1
Сухофрукти залийте гарячою водою на 20 хвилин. Горіхи дрібно наріжте.
яблука, запечені з медом і горіхами - фото крок 2
Потім наріжте курагу. Змішайте її з горіхами і родзинками. Також додайте корицю.
яблука, запечені з медом і горіхами - фото крок 3
Яблука розрізати навпіл. Виріжте серцевину з кісточками.
яблука, запечені з медом і горіхами - фото крок 4
Для стійкості зріжте у яблук круглу частину з іншого боку.
яблука, запечені з медом і горіхами - фото крок 5
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть яблука. Наповніть їх начинкою і полийте медом.
яблука, запечені з медом і горіхами - фото крок 6
Запор десерт в 180 градусах в духовці протягом 35 хвилин.
яблука, запечені з медом і горіхами - фото крок 7
Готову страву полийте апельсиновим соком. Приємного чаювання!

Схожі рецепти