Яблука, запечені з медом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві так складно було дістати нові продукти, але мама все-таки могла порадувати мене і брата смачними стравами. І найбільше ми любили десерти. Деякі з них я до сих пір повторюю на кухні.
Я розповім вам про те, як приготувати яблука, запечені з медом і горіхами. Цей варіант не можна назвати дієтичним, так як в ньому багато калорійних інгредієнтів, але зате він натуральний і корисний. З таким десертом відмінно поєднується натуральний йогурт або кульку пломбіру.
- Яблуко - 4 штуки
- Волоський горіх - 30 грам
- Ізюм - 30 грам
- Чорнослив - 40 грам
- Апельсин - 1 штука
- Мед - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
Сухофрукти залийте гарячою водою на 20 хвилин. Горіхи дрібно наріжте.
Потім наріжте курагу. Змішайте її з горіхами і родзинками. Також додайте корицю.
Яблука розрізати навпіл. Виріжте серцевину з кісточками.
Для стійкості зріжте у яблук круглу частину з іншого боку.
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть яблука. Наповніть їх начинкою і полийте медом.
Запор десерт в 180 градусах в духовці протягом 35 хвилин.
Готову страву полийте апельсиновим соком. Приємного чаювання!