Запечені яблука з горіхами і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Цей блюдо знайоме всім з дитинства: чудовий смак, безсумнівна користь і приємний хрускіт. А якщо ви раніше не знали, як приготувати запечені яблука з горіхами і родзинками, то зобов'язані їх зробити!
Готувати це надзвичайно смачне і корисне блюдо дуже просто. Подавати можна як гарячими, так і холодними.
Це чудовий десерт, який підходить навіть самим маленьким.
Я люблю цей десерт за те, що постійно можна експериментувати з начинкою
- Яблука - 9 штук
- Цукор - 5 чайних ложок
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - За смаком
- Журавлина sushenaya - За смаком
- Горіхи - За смаком
1. Час випічки яблук залежить від їх розміру, тому оберіть яблука однакового розміру.
2. Ножем акуратно виріжте средінку, намагаючись не проткнути яблука наскрізь, інакше буде витікати сік під час запікання. Деко застеліть фольгою і викладіть туди яблука.
3. Наріжте вершкове масло невеликими кубиками і покладіть в кожне яблуко. По половині чайної ложки цукру всипте в средінку. Якщо яблука солодкі, можна обійтися без цукру.
4. Ізюм та журавлину потрібно помити заздалегідь, щоб вони повністю висохли (запарювати їх не потрібно). Горіхи візьміть на свій смак, я вибрала кешью і мигдаль.
5. Фарширувати яблука треба починати з родзинок і журавлини, щоб вони не виявилися зверху, інакше висохнуть і підгорять. Горіхи закладаємо в кожне яблуко в самому кінці. Після запікання вони вийдуть хрусткими.
6. Яблука печуться в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
7. Коли яблука охолонуть, посипте їх цукровою пудрою і насолоджуйтеся!