Яблука з сиром запечені в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і корисне ласощі для дітей - яблука з сиром, запечені в мікрохвильовці. Десерт готується за 15 хвилин при наявності такої техніки на вашій кухні. Подати його можна з медом і гарячим чаєм.
В осінній сезон збору барвистих яблук такий десерт можна готувати хоч кожен день, особливо для тих дітей, хто не любить їсти сир в чистому вигляді. У начинку допустимо додавати і інші сухофрукти, варення, джем, сироп. Подавайте яблука до столу теплими.
- Яблуко - 2 штуки
- Сир - 120 грам (будь-якої жирності)
- Ізюм - 20 грам
- Мед квітковий - 2 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Замість меду можна використовувати цукровий пісок або пудру.
Яблука промийте у воді, виріжте насіння, намагаючись не пробити ножем дно фруктів. Промийте у воді.
В піалі або салатник змішайте сир будь-якої жирності з родзинками і медом. Якщо замінюєте мед цукром, то дотримуйтеся такого ж обсягу продукту.
Начините очищені фрукти підготовленої начинкою, ретельно вдавлюючи її всередину.
Помістіть заготовки на тарілку або блюдо без золотистих або металевих смужок. Помістіть блюдо в мікрохвильову піч на 3-4 хвилини. Бажано накрити ємність спеціальною кришкою для мікрохвильовки. Час готовності страви визначайте по потужності вашої техніки.
Через зазначений час яблука вийміть з мікрохвильовки.
Перемістіть їх на тарілку і подайте до столу теплими, можна зі сметаною, медом, топінгом або джемом.