Рецепт Яблука запечені з сиром фото

Яблука запечені з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Десерти
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 45 хв.

Яблука запечені з сиром - смачне, корисне і швидке в приготуванні блюдо. А аромат - чарівний! Його можна подати на десерт або полуденок. Блюдо підійде і для тих, хто дотримується дієти.

Опис приготування:

Рецепт приготування запечених яблук пов'язаний у мене з селом, грубкою і величезною старою яблунею. Запах запечених яблук не переплутаєш ні з чим! Готові яблучка можна прикрасити збитими вершками або припорошити цукровою пудрою. Замість меду можна використовувати цукор, а до сиру додати збите яйце. Втім. Мені не хотілося рецепт ускладнювати, тому у мене все просто.

Отже, як приготувати яблука запечені з сиром?

1. Яблука промийте і просушіть паперовим рушником. Виріжте лійкою серцевину, але до кінця не прорізайте.

2. Волоські горіхи подрібніть. Я зазвичай загортаю горіхи в рушник і стукаю по ним качалкою.

3. Подрібнені горіхи змішайте з медом, корицею і сиром. По бажанню (і можливості) до сиру можете додати родзинки, цукати, сухофрукти).

4. Наповніть пророблені в яблуках воронки сумішшю з сиру, горіхів, меду і кориці. Зверху можна"заліпити" верхівку воронки зацукрованим медом.

4. Начинені яблука відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. На дно дека постеліть папір! Яблука"осядуть" і стануть м'якими. Мед, до речі, розтечеться.

Яблука запечені з сиром готові!

Я зазвичай подаю їх в тарілці зі столовою ложкою, іноді з величезним кулькою морозива.

Смачного!

  • Яблука - 8 штук
  • Сир - 220 грам
  • Мед - - За смаком
  • Обкладинка - 1-2 Щепоток
  • Грецькі горіхи - - За смаком
Рецепт приготування запечених яблук пов'язаний у мене з селом, грубкою і величезною старою яблунею. Запах запечених яблук не переплутаєш ні з чим! Готові яблучка можна прикрасити збитими вершками або припорошити цукровою пудрою. Замість меду можна використовувати цукор, а до сиру додати збите яйце. Втім. Мені не хотілося рецепт ускладнювати, тому у мене все просто.

Отже, як приготувати яблука запечені з сиром?

1. Яблука промийте і просушіть паперовим рушником. Виріжте лійкою серцевину, але до кінця не прорізайте.

2. Волоські горіхи подрібніть. Я зазвичай загортаю горіхи в рушник і стукаю по ним качалкою.

3. Подрібнені горіхи змішайте з медом, корицею і сиром. По бажанню (і можливості) до сиру можете додати родзинки, цукати, сухофрукти).

4. Наповніть пророблені в яблуках воронки сумішшю з сиру, горіхів, меду і кориці. Зверху можна"заліпити" верхівку воронки зацукрованим медом.

4. Начинені яблука відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. На дно дека постеліть папір! Яблука"осядуть" і стануть м'якими. Мед, до речі, розтечеться.

Яблука запечені з сиром готові!

Я зазвичай подаю їх в тарілці зі столовою ложкою, іноді з величезним кулькою морозива.

Смачного!

Схожі рецепти