Яблука запечені з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Яблука запечені з сиром - смачне, корисне і швидке в приготуванні блюдо. А аромат - чарівний! Його можна подати на десерт або полуденок. Блюдо підійде і для тих, хто дотримується дієти.
Рецепт приготування запечених яблук пов'язаний у мене з селом, грубкою і величезною старою яблунею. Запах запечених яблук не переплутаєш ні з чим! Готові яблучка можна прикрасити збитими вершками або припорошити цукровою пудрою. Замість меду можна використовувати цукор, а до сиру додати збите яйце. Втім. Мені не хотілося рецепт ускладнювати, тому у мене все просто.
Отже, як приготувати яблука запечені з сиром?
1. Яблука промийте і просушіть паперовим рушником. Виріжте лійкою серцевину, але до кінця не прорізайте.
2. Волоські горіхи подрібніть. Я зазвичай загортаю горіхи в рушник і стукаю по ним качалкою.
3. Подрібнені горіхи змішайте з медом, корицею і сиром. По бажанню (і можливості) до сиру можете додати родзинки, цукати, сухофрукти).
4. Наповніть пророблені в яблуках воронки сумішшю з сиру, горіхів, меду і кориці. Зверху можна "заліпити" верхівку воронки зацукрованим медом.
4. Начинені яблука відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. На дно дека постеліть папір! Яблука "осядуть" і стануть м'якими. Мед, до речі, розтечеться.
Яблука запечені з сиром готові!
Я зазвичай подаю їх в тарілці зі столовою ложкою, іноді з величезним кулькою морозива.
Смачного!
- Яблука - 8 штук
- Сир - 220 грам
- Мед - - За смаком
- Обкладинка - 1-2 Щепоток
- Грецькі горіхи - - За смаком
Отже, як приготувати яблука запечені з сиром?
1. Яблука промийте і просушіть паперовим рушником. Виріжте лійкою серцевину, але до кінця не прорізайте.
2. Волоські горіхи подрібніть. Я зазвичай загортаю горіхи в рушник і стукаю по ним качалкою.
3. Подрібнені горіхи змішайте з медом, корицею і сиром. По бажанню (і можливості) до сиру можете додати родзинки, цукати, сухофрукти).
4. Наповніть пророблені в яблуках воронки сумішшю з сиру, горіхів, меду і кориці. Зверху можна "заліпити" верхівку воронки зацукрованим медом.
4. Начинені яблука відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. На дно дека постеліть папір! Яблука "осядуть" і стануть м'якими. Мед, до речі, розтечеться.
Яблука запечені з сиром готові!
Я зазвичай подаю їх в тарілці зі столовою ложкою, іноді з величезним кулькою морозива.
Смачного!