Яблука в тесті, запечені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Яблука в тесті, запечені в духовці, виходять дуже оригінальними і ароматними. Тісто утворює зверху фрукта хрустку скоринку, а самі яблука всередині виходять м'якими і соковитими.
Якщо ви хочете знати, як приготувати яблука в тесті, запечені в духовці, то цей рецепт - саме те, що вам потрібно. Такі яблучка зручно брати з собою в дорогу або на роботу. Ви можете подати їх у якості десерту до столу або скласти дитині на перекус в школу.
- Борошно пшеничне - 375 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор коричневий - 8 Ст. Ложок
- Маргарин - 225 грам
- Сухофрукти - 75 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 6 штук
- Куряче яйце - 1 штука
- Вода - 6 Ст. Ложок
У велику миску просійте борошно, додайте до неї сіль і дві столові ложки коричневого цукру. Холодний маргарин порубати ножем і також покладіть в миску. Потім перетворіть всі інгредієнти в крихту, розминаючи руками. Влийте холодну воду, замісіть тісто, залиште осторонь на півгодини.
Поки тісто відпочиває, почистіть від шкірки яблука. Дістаньте насіння таким чином, щоб в плодах з'явилися поглиблення. У них викладіть нарізані сухофрукти, змішані з вершковим маслом і корицею. Самі яблучка обваляйте в залишках кориці і коричневого цукру.
Від тесту отщіпнет шматок і відкладіть. Залишок розкачайте як можна тонше. Розріжте його на шість рівних квадратів. У центр кожного покладіть яблуко. Загорніть його в тісто, змастіть зверху збитим яйцем.
Має вийти ось таке яблучко з тіста.
З відкладеного шматочка тіста сформуйте листочки. Для цього розкачайте його в тонкий пласт і вирізуйте листочки гострим ножем.
Приліпите листочки до основи яблук, викладіть їх на деко, застелений заздалегідь пергаментом для запікання. Надішліть яблучка в духовку. Готуються вони швидко. При температурі близько двохсот градусів вам знадобиться не більше півгодини.