Рецепт Печені яблука в тесті фото

Печені яблука в тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Десерти

Пам'ятаю, що в дитинстві не було великого вибору десертів. Був певний список рецептів, які готувала моя мама. І мені дуже подобалися запечені яблука, втім, я і зараз від них не відмовлюся.

Найпростіше, що можна зробити, це вичистити плоди від серцевини і наповнити їх медом з горішками. І в такому вигляді відправити в духовку. Але я пішла далі, і у мене вийшов оригінальний своєрідний пиріг. Ви теж можете ознайомитися з тим, як приготувати печені яблука в тесті. Неймовірно смачний десерт до чаю.

  • Тесто бездрожжевое - 300 грам
  • Яблуко велике - 5 штук
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Вода тепла - 1 Ст. Ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 100 грам
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 1 Чайна ложка
печені яблука в тесті - фото крок 1
У мисці змішайте крохмаль з водою. Одне яблуко наріжте дрібними шматочками. Томіть його 5 хвилин в сотейнику разом з крохмальної масою, цукром і корицею. Потім кип'ятіть суміш ще 5 хвилин. Після додайте ванілін. Перемішайте і залиште остигати.
печені яблука в тесті - фото крок 2
Тісто розкачати і розрізати на смужки невеликої ширини.
печені яблука в тесті - фото крок 3
З яблук вичистіть серцевину. У центр кожного покладіть начинку, а зверху розподіліть 3-4 смужки тесту хрест на хрест. Збовтайте разом молоко з яйцем. Покрийте сумішшю тісто.
печені яблука в тесті - фото крок 4
Запікайте яблука 25-30 хвилин в духовці при 190 градусах. Можна додати зверху сироп. Приємного чаювання!

Схожі рецепти