Печені яблука в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаю, що в дитинстві не було великого вибору десертів. Був певний список рецептів, які готувала моя мама. І мені дуже подобалися запечені яблука, втім, я і зараз від них не відмовлюся.
Найпростіше, що можна зробити, це вичистити плоди від серцевини і наповнити їх медом з горішками. І в такому вигляді відправити в духовку. Але я пішла далі, і у мене вийшов оригінальний своєрідний пиріг. Ви теж можете ознайомитися з тим, як приготувати печені яблука в тесті. Неймовірно смачний десерт до чаю.
- Тесто бездрожжевое - 300 грам
- Яблуко велике - 5 штук
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Вода тепла - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1 Чайна ложка
У мисці змішайте крохмаль з водою. Одне яблуко наріжте дрібними шматочками. Томіть його 5 хвилин в сотейнику разом з крохмальної масою, цукром і корицею. Потім кип'ятіть суміш ще 5 хвилин. Після додайте ванілін. Перемішайте і залиште остигати.
Тісто розкачати і розрізати на смужки невеликої ширини.
З яблук вичистіть серцевину. У центр кожного покладіть начинку, а зверху розподіліть 3-4 смужки тесту хрест на хрест. Збовтайте разом молоко з яйцем. Покрийте сумішшю тісто.
Запікайте яблука 25-30 хвилин в духовці при 190 градусах. Можна додати зверху сироп. Приємного чаювання!