Рецепт Печені яблука з журавлиною фото

Печені яблука з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Низькокалорійні
На полуденок
Десерти

Варіацій на тему печених яблук дуже багато. Пропоную свій рецепт, як приготувати печені яблука з журавлиною. Яблучка виходять дуже смачними і ароматними. Рекомендую брати тверді і солодкі фрукти.

Печені яблука - це джерело вітамінів. Існують сотні рецептів їх приготування: з ягодами, з сухофруктами, сиром, горіхами та інші. Найдивовижніше, що при запіканні корисність цього продукту тільки збільшується. Яблука легко засвоюються організмом і не викликають проблем з травленням. Для приготування страви знадобляться тверді і солодкі яблука, журавлина, цукор і трохи вашого вільного часу.

  • Яблука - 4 штуки (краще брати тверді і солодкі сорти)
  • Журавлина - 20 штук (приблизно по 4-5 ягідок на одне яблуко)
  • Цукор - За смаком (або мед)
печені яблука з журавлиною - фото крок 1
1. Беремо всі необхідні інгредієнти. Яблука краще брати солодкі і тверді.
печені яблука з журавлиною - фото крок 2
2. Ретельно промиваємо яблука. У кожному ножем акуратно вирізаємо поглиблення, це можна робити і спеціальним пристосуванням.
печені яблука з журавлиною - фото крок 3
3. Всередину насипаємо цукор (або можна використовувати мед, вийде не менш смачно).
печені яблука з журавлиною - фото крок 4
4. Зверху кладемо кілька ягідок журавлини.
печені яблука з журавлиною - фото крок 5
5. Запікати яблука потрібно на фользі або пергаменті, щоб вони не пристали. Духовку розігріваємо до ста шістдесяти градусів, випікаємо яблука протягом тридцяти хвилин (в залежності від розміру і твердості фрукта може знадобитися більше або менше часу).
печені яблука з журавлиною - фото крок 6
6. Як тільки дістали з духовки, не поспішайте перекладати, інакше яблука можуть розвалитися. Через хвилин десять перекладіть яблука на тарілку - і можете насолоджуватися блюдом. Смачного!

Схожі рецепти