Печені яблука з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Варіацій на тему печених яблук дуже багато. Пропоную свій рецепт, як приготувати печені яблука з журавлиною. Яблучка виходять дуже смачними і ароматними. Рекомендую брати тверді і солодкі фрукти.
Печені яблука - це джерело вітамінів. Існують сотні рецептів їх приготування: з ягодами, з сухофруктами, сиром, горіхами та інші. Найдивовижніше, що при запіканні корисність цього продукту тільки збільшується. Яблука легко засвоюються організмом і не викликають проблем з травленням. Для приготування страви знадобляться тверді і солодкі яблука, журавлина, цукор і трохи вашого вільного часу.
- Яблука - 4 штуки (краще брати тверді і солодкі сорти)
- Журавлина - 20 штук (приблизно по 4-5 ягідок на одне яблуко)
- Цукор - За смаком (або мед)
1. Беремо всі необхідні інгредієнти. Яблука краще брати солодкі і тверді.
2. Ретельно промиваємо яблука. У кожному ножем акуратно вирізаємо поглиблення, це можна робити і спеціальним пристосуванням.
3. Всередину насипаємо цукор (або можна використовувати мед, вийде не менш смачно).
4. Зверху кладемо кілька ягідок журавлини.
5. Запікати яблука потрібно на фользі або пергаменті, щоб вони не пристали. Духовку розігріваємо до ста шістдесяти градусів, випікаємо яблука протягом тридцяти хвилин (в залежності від розміру і твердості фрукта може знадобитися більше або менше часу).
6. Як тільки дістали з духовки, не поспішайте перекладати, інакше яблука можуть розвалитися. Через хвилин десять перекладіть яблука на тарілку - і можете насолоджуватися блюдом. Смачного!