Яблука, запечені в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами цікавим і нескладним рецептом десерту, який стане чудовою альтернативою звичним пирогів. І дітям, і дорослим такі яблука точно припадуть до смаку. Пробуйте приготувати!
Поспішаю розповісти вам, як приготувати яблука, запечені в тесті. Дивовижне поєднання хрусткого тіста з соковитим і солодким яблучком точно не залишить нікого байдужими. Крім того, в начинку можна використовувати корицю для аромату, горішки або цукати, наприклад. Спробуйте, це не складно, але дійсно дуже смачно.
- Вершкове масло - 120 грам
- Борошно - 1.5 склянки (приблизно )
- Кефір - 0.5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - За смаком
- Яблуко - 5 штук
1. Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього в глибоку миску просійте борошно і додайте холодне вершкове масло, нарізане невеликими кубиками.
2. Всипте дрібку солі і розпушувач.
3. Виделкою або гострим ножем перетворите тісто в однорідну крихту. Працювати потрібно швидко, щоб масло не тануло.
4. Додайте кефір і замішайте однорідне тісто.
5. Приберіть тісто в морозильник на півгодинки приблизно.
6. За цей час можна зайнятися яблучками. Очистіть їх акуратно від шкірки і видаліть серцевину.
7. Кожне яблуко розріжте навпіл.
8. Дістаньте тісто і розділіть на 10 однакових шматочків. Паралельно включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів.
9. Кожна кулька тесту розкачайте досить тонко на присипаної борошном поверхні.
10. Викладіть в центр яблучко.
11. І за смаком додайте цукор.
12. Акуратно підніміть краю тесту, защипаємо його так, щоб залишилася невелика дірочка зверху.
13. Ось такі кошики вийдуть в результаті. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку.
14. Запікайте хвилин 45 до рум'яної скоринки.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!