Рецепт Яблука, запечені в тесті фото

Яблука, запечені в тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок , День народження
Десерти , Страви в тесті
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хочу поділитися з вами цікавим і нескладним рецептом десерту, який стане чудовою альтернативою звичним пирогів. І дітям, і дорослим такі яблука точно припадуть до смаку. Пробуйте приготувати!

Опис приготування:

Поспішаю розповісти вам, як приготувати яблука, запечені в тесті. Дивовижне поєднання хрусткого тіста з соковитим і солодким яблучком точно не залишить нікого байдужими. Крім того, в начинку можна використовувати корицю для аромату, горішки або цукати, наприклад. Спробуйте, це не складно, але дійсно дуже смачно.

  • Вершкове масло - 120 грам
  • Борошно - 1.5 склянки (приблизно )
  • Кефір - 0.5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - За смаком
  • Яблуко - 5 штук
яблука, запечені в тесті - фото крок 1
1. Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього в глибоку миску просійте борошно і додайте холодне вершкове масло, нарізане невеликими кубиками.
яблука, запечені в тесті - фото крок 2
2. Всипте дрібку солі і розпушувач.
яблука, запечені в тесті - фото крок 3
3. Виделкою або гострим ножем перетворите тісто в однорідну крихту. Працювати потрібно швидко, щоб масло не тануло.
яблука, запечені в тесті - фото крок 4
4. Додайте кефір і замішайте однорідне тісто.
яблука, запечені в тесті - фото крок 5
5. Приберіть тісто в морозильник на півгодинки приблизно.
яблука, запечені в тесті - фото крок 6
6. За цей час можна зайнятися яблучками. Очистіть їх акуратно від шкірки і видаліть серцевину.
яблука, запечені в тесті - фото крок 7
7. Кожне яблуко розріжте навпіл.
яблука, запечені в тесті - фото крок 8
8. Дістаньте тісто і розділіть на 10 однакових шматочків. Паралельно включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів.
яблука, запечені в тесті - фото крок 9
9. Кожна кулька тесту розкачайте досить тонко на присипаної борошном поверхні.
яблука, запечені в тесті - фото крок 10
10. Викладіть в центр яблучко.
яблука, запечені в тесті - фото крок 11
11. І за смаком додайте цукор.
яблука, запечені в тесті - фото крок 12
12. Акуратно підніміть краю тесту, защипаємо його так, щоб залишилася невелика дірочка зверху.
яблука, запечені в тесті - фото крок 13
13. Ось такі кошики вийдуть в результаті. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку.
яблука, запечені в тесті - фото крок 14
14. Запікайте хвилин 45 до рум'яної скоринки.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти