Яблука в карамелі на паличці
(покроковий рецепт з фото)
Яблука в карамелі на паличці - рецепт ошатного і ароматного десертного страви. Обов'язково зробіть яблука в карамелі. Діти і навіть дорослі будуть в захваті!
Карамельні яблука у нас поки не дуже відомі, а ось в країнах Європи популярні давно, там їх продають на кожному розі, нарівні з попкорном. Яскраві, ошатні, на паличці, вони святково виглядають, тому часто асоціюються з ярмарком і веселощами. І навряд чи хто-небудь відязикаться спробувати цей радісний десерт.
- Яблуко - 6 штук
- Цукрова пудра - 300 грам
- Горіхова стружка - 1, 5 Ст. Ложки
- Кленовий сироп - 3 Ст. Ложки
- Вода - 5 Ст. Ложок
1. Помістіть яблука в глибоку ємність і залийте окропом. Потримайте їх так хвилину, а після витріть насухо паперовим рушником.
2. У сотейник помістіть цукрову пудру, 5 столових ложок води і 3 ст. Ложки кленового сиропу. Нагрійте суміш на повільному вогні до розчинення цукру. Після підвищить температуру до 140 градусів і варіть карамель до золотого кольору.
3. За допомогою дерев'яної шпажки занурте яблука в карамельний сироп.
4. Прикрасьте карамельні яблука горішками або сухофруктами на свій смак.