Запечені яблука в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний новорічний або різдвяний десерт - це запечені яблука в карамелі! солодкі, ніжні й ароматні - такі рум'яні яблучка подарують святковий настрій і дорослим, і маленьким!
Для приготування запечених яблук в карамелі нам знадобляться великі кисло-солодкі яблука твердих сортів. До речі, ви можете запікати їх не тільки з цукром, корицею і мускатним горіхом, але також додавати горішки або сухофрукти всередину. Далі, дивіться як приготувати запечені яблука в карамелі в покроковому рецепті.
- Яблука - 4 штуки
- Вода - 0, 75 склянки
- Коричневий цукор - 0, 3 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Гвоздика мелена - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Карамель - 150-200 грам
Яблука промийте.
Видаліть серцевину. Найзручніше це робити за допомогою спеціальної яблучної насадки для видалення насіння. Якщо такий, як на фото немає - тоді акуратно зробіть це за допомогою простого ножа.
Змішайте мускатний горіх, гвоздику і корицю мелені, додайте цукор. Якщо вирішили ще й горішки використовувати, подрібніть їх (але не в блендері, просто поріжте дрібно) і додайте в суху суміш.
Викладіть яблука у форму для запікання, залийте водою дно.
Як випливає "нафаршіруйте" цукрово-горіховою сумішшю, не шкодуйте її. Зверху на кожне яблучко викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 З духовку на 35-40 хвилин. Якщо яблука стануть м'якше раніше, тоді дістаньте їх з духовки.
Поки яблука запікаються, приготуйте карамель. Може, звичайно, самі її варіть з цукру і води, але як на мене простіше просто на водяній бані розтопити карамельки - ефект чудовий. Зробіть це за пару хвилин перед тим, як дістати яблука з духовки, щоб карамель назад не затверділа.
Готові запечені яблука перед подачею можете полити карамеллю або подавати її в окремій соуснику, щоб кожен зможу взяти стільки карамелі, скільки хоче.
Смачного!