Рецепт Запечені яблука в карамелі фото

Запечені яблука в карамелі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Карамель
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Десерти

Ідеальний новорічний або різдвяний десерт - це запечені яблука в карамелі! солодкі, ніжні й ароматні - такі рум'яні яблучка подарують святковий настрій і дорослим, і маленьким!

Для приготування запечених яблук в карамелі нам знадобляться великі кисло-солодкі яблука твердих сортів. До речі, ви можете запікати їх не тільки з цукром, корицею і мускатним горіхом, але також додавати горішки або сухофрукти всередину. Далі, дивіться як приготувати запечені яблука в карамелі в покроковому рецепті.

  • Яблука - 4 штуки
  • Вода - 0, 75 склянки
  • Коричневий цукор - 0, 3 склянки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика мелена - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Карамель - 150-200 грам
запечені яблука в карамелі - фото крок 1
Яблука промийте.
запечені яблука в карамелі - фото крок 2
Видаліть серцевину. Найзручніше це робити за допомогою спеціальної яблучної насадки для видалення насіння. Якщо такий, як на фото немає - тоді акуратно зробіть це за допомогою простого ножа.
запечені яблука в карамелі - фото крок 3
Змішайте мускатний горіх, гвоздику і корицю мелені, додайте цукор. Якщо вирішили ще й горішки використовувати, подрібніть їх (але не в блендері, просто поріжте дрібно) і додайте в суху суміш.
запечені яблука в карамелі - фото крок 4
Викладіть яблука у форму для запікання, залийте водою дно.
запечені яблука в карамелі - фото крок 5
Як випливає "нафаршіруйте" цукрово-горіховою сумішшю, не шкодуйте її. Зверху на кожне яблучко викладіть по невеликому шматочку вершкового масла.
запечені яблука в карамелі - фото крок 6
Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 З духовку на 35-40 хвилин. Якщо яблука стануть м'якше раніше, тоді дістаньте їх з духовки.
запечені яблука в карамелі - фото крок 7
Поки яблука запікаються, приготуйте карамель. Може, звичайно, самі її варіть з цукру і води, але як на мене простіше просто на водяній бані розтопити карамельки - ефект чудовий. Зробіть це за пару хвилин перед тим, як дістати яблука з духовки, щоб карамель назад не затверділа.
запечені яблука в карамелі - фото крок 8
Готові запечені яблука перед подачею можете полити карамеллю або подавати її в окремій соуснику, щоб кожен зможу взяти стільки карамелі, скільки хоче.
запечені яблука в карамелі - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти