Яблука в червоній карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Побалувати дітей і дорослих пропоную неймовірно апетитним і до того ж корисним десертом. Перед вами простий варіант, як приготувати яблука в червоній карамелі.
Подати яблука в червоній карамелі в домашніх умовах можна як на свято, так і в якості щоденного десерту. Це натуральне ласощі точно приверне увагу малюків, та й дорослі навряд чи відмовляться спробувати ці апетитні яблучка.
- Цукор - 3 склянки
- Кукурудзяний сироп - 3/4 склянки (можна розвести крохмаль у воді)
- Вода - 1 Склянка
- Харчовий барвник - 1 штука
- Яблука - 1 кілограм
1. Важливо під рукою мати товсті палички, які потрібно загострити. Звичайні зубочистки або шпажки навряд чи підійдуть, так як вони не витримають вагу яблучка.
2. Яблука потрібно вимити, обсушити і одягнути на палички.
3. Для приготування карамелі необхідно всипати в сотейник цукор, влити воду і кукурудзяний сироп.
4. Додати червоний харчовий барвник.
5. Надіслати сотейник на вогонь. Тим часом підготувати лист, застеливши його пергаментом для випічки. Шматочком вершкового масла як слід промазати пергамент. В рецепт приготування яблук в червоній карамелі можна використовувати також силіконовий килимок, наприклад.
6. Цукор повинен повністю розтанути, а карамель сильно кипіти.
7. Зняти карамель з вогню і повністю опустити яблуко в неї.
8. Яблука в червоній карамелі в домашніх умовах повинні бути покриті рівним шаром.
9. Викласти їх на підготовлений пергамент і дати їм охолонути. Коли карамель як слід застигне, десерт можна подавати до столу.