Рецепт Яблука в карамелі і шоколаді фото

Яблука в карамелі і шоколаді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Шоколад , Карамель
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Фуршет
Десерти
Кількість порцій: 12-14
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На десерт до святкового столу або як апетитний подарунка близьким пропоную зробити яблука в карамелі і шоколаді в домашніх умовах. Дуже красиві і неймовірно смачні.

Опис приготування:

Це нескладний, хоч і злегка трудомісткий рецепт приготування яблук в карамелі і шоколаді. Їх можна доповнити крихтою печива, горіхів або іншими прикрасами, що зробить десерт не тільки неймовірно смачним, але і дуже яскравим і красивим.

  • Яблука - 12-14 штук
  • Коричневий цукор - 400 грам
  • Згущене молоко - 150 грам
  • Кукурудзяний сироп - 50 мілілітрів (можна крохмаль розвести у воді)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Шоколад - 100 грам
  • Вершкове масло - 270 грам(200 в карамель, 70 в глазур)
  • Горіхи - 1 За смаком
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 1
1. Насамперед потрібно вибрати хороші, щільні яблука. Вимити їх і як слід обсушити.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 2
2. Наколоти на них палички (найкраще загострені і не тонкі, щоб витримали вагу яблука) і відправити в холодильник мінімум на 15-20 хвилин.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 3
3. Тим часом можна зайнятися карамеллю. У невеликій сотейник всипати цукор, додати згущене молоко, кукурудзяний сироп (можна використовувати також кукурудзяний крохмаль, попередньо розчинивши його у воді), вершкове масло, щіпку солі і ванільний екстракт. Надіслати все на повільний вогонь і зварити карамель до повного розчинення цукру (близько 15 хвилин).
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 4
4. Готову карамель трохи остудити, а потім опустити туди холодні яблучка.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 5
5. На деко викласти пергамент і злегка змастити його вершковим маслом. Відправити туди яблучка і залишити до повного застигання карамелі (через 15-20 хвилин можна поставити в холодильник).
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 6
6. Карамель повинна добре покривати яблучко і як слід застигнути. Тим часом можна зайнятися шоколадною глазур'ю. Тут все досить просто - на водяній бані розтопити шоколад з вершковим маслом.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 7
7. Глазур'ю можна покрити всі яблуко або тільки одну половинку - це за бажанням.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 8
8. Далі можна прикрасити яблука в карамелі і шоколаді в домашніх умовах подрібненими горішками, наприклад.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 9
9. Або зробити прикраси глазур'ю за допомогою кондитерського мішка. Тут можна дати волю фантазії, так як варіантів, як зробити яблука в карамелі і шоколаді може бути маса. Після потрібно відправити яблука в холодильник на пару годин.

Схожі рецепти