Рецепт Яблука в карамелі і шоколаді фото

Яблука в карамелі і шоколаді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Шоколад, Карамель
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Фуршет
Десерти

На десерт до святкового столу або як апетитний подарунка близьким пропоную зробити яблука в карамелі і шоколаді в домашніх умовах. Дуже красиві і неймовірно смачні.

Це нескладний, хоч і злегка трудомісткий рецепт приготування яблук в карамелі і шоколаді. Їх можна доповнити крихтою печива, горіхів або іншими прикрасами, що зробить десерт не тільки неймовірно смачним, але і дуже яскравим і красивим.

  • Яблука - 12-14 штук
  • Коричневий цукор - 400 грам
  • Згущене молоко - 150 грам
  • Кукурудзяний сироп - 50 мілілітрів (можна крохмаль розвести у воді)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Шоколад - 100 грам
  • Вершкове масло - 270 грам(200 в карамель, 70 в глазур)
  • Горіхи - 1 За смаком
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 1
1. Насамперед потрібно вибрати хороші, щільні яблука. Вимити їх і як слід обсушити.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 2
2. Наколоти на них палички (найкраще загострені і не тонкі, щоб витримали вагу яблука) і відправити в холодильник мінімум на 15-20 хвилин.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 3
3. Тим часом можна зайнятися карамеллю. У невеликій сотейник всипати цукор, додати згущене молоко, кукурудзяний сироп (можна використовувати також кукурудзяний крохмаль, попередньо розчинивши його у воді), вершкове масло, щіпку солі і ванільний екстракт. Надіслати все на повільний вогонь і зварити карамель до повного розчинення цукру (близько 15 хвилин).
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 4
4. Готову карамель трохи остудити, а потім опустити туди холодні яблучка.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 5
5. На деко викласти пергамент і злегка змастити його вершковим маслом. Відправити туди яблучка і залишити до повного застигання карамелі (через 15-20 хвилин можна поставити в холодильник).
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 6
6. Карамель повинна добре покривати яблучко і як слід застигнути. Тим часом можна зайнятися шоколадною глазур'ю. Тут все досить просто - на водяній бані розтопити шоколад з вершковим маслом.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 7
7. Глазур'ю можна покрити всі яблуко або тільки одну половинку - це за бажанням.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 8
8. Далі можна прикрасити яблука в карамелі і шоколаді в домашніх умовах подрібненими горішками, наприклад.
яблука в карамелі і шоколаді - фото крок 9
9. Або зробити прикраси глазур'ю за допомогою кондитерського мішка. Тут можна дати волю фантазії, так як варіантів, як зробити яблука в карамелі і шоколаді може бути маса. Після потрібно відправити яблука в холодильник на пару годин.

Схожі рецепти