Яблука під штрейзелем
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зустріти недільний ранок з чашкою ароматної кави і смачним десертом? Цей простий рецепт вам допоможе, адже спекти цей неймовірно смачний, ароматний і соковитий десерт всім під силу, повірте!
Цей простий, але неймовірно смачний десерт готується дуже просто і досить швидко. Щоб його приготувати не потрібно особливих кухонних пристосувань або кулінарних навичок, та й продукти для десерту знайдуться у вас на кухні. Тому не лінуємося, готуємо і пробуємо. Десерт смачний і гарячим, і в холодному вигляді.
- Яблуко - 2 штуки (середнього розміру і тверді)
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - для штрейзеля, 1 ст. Ложка - для яблук)
- Вершкове масло - 50 грам
- Обкладинка - 2/3 чайних ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
- Ізюм - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
1. Почнемо з приготування штрейзеля. У миску просіваємо борошно, додаємо ванільний цукор, 2 столові ложки звичайного цукру і холодне вершкове масло, нарізане кубиками.
2. Руками перетираємо все в крихту і відправимо в холодильник, поки будемо займатися яблуками.
3. Яблука очистимо від шкірки і серцевини і нарізаємо невеликими кубиками. По бажанню, додамо родзинки. Збризкаємо яблука лимонним соком і перемішати.
4. Додамо до яблук столову ложку цукру, корицю і перемішаємо.
5. Розподіляємо яблука по формах для запікання.
6. І зверху засипаємо все олійно-борошняної крихтою (штрейзелем).
7. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин до рум'янцю штрейзеля.
8. І отримуємо ось таку смакоту:) З кулькою морозива саме те, дуже смачно!