Яблука під ванільно-вершковим штрейзелем
(покроковий рецепт з фото)
Кисло-солодкі яблука під ванільно-вершковим штрейзелем - найпростіший, можна сказати, ледачий спосіб яблучної випічки. Незважаючи на свою простоту і легкість, десерт виходить дуже смачним. Пригощайтеся!
Чим дрібніше крихта пісочного тіста, тим ніжніше виходить штрейзель зверху соковитою кисло-солодкою яблучною начинки. Яблука вибирайте кисло-солодких сортів. Нижче дивіться подробиці, як приготувати яблука під ванільно-вершковим штрейзелем.
- Яблуко - 4 штуки
- Цукор - 100 грам(+ 2 ст. L. В начинку)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Борошно - 120 грам
- Вершкове масло 82% - 100 грам (холодну)
Підготуйте необхідні продукти. Яблука вимийте.
Холодне вершкове масло наріжте кубиками, з'єднайте з цукром, ваніліном і борошном. Перетріть масу в крихту, поставте в холодильник.
Яблука очистіть, видаліть насіннєві коробочки, наріжте дрібними кубиками. Додайте до них цукор (2 ст. Л.), 1 щіпку ваніліну і мелену корицю. Перемішайте.
Розподіліть яблука в формі для запікання, зверху розкладіть пісочну крихту. Поставте запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Штрейзель повинен зарум'яниться, а яблука - карамелізуватися.
Можна подавати в теплому або холодному вигляді. Смачного!