Рецепт Яблука під ванільно-вершковим штрейзелем фото

Яблука під ванільно-вершковим штрейзелем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Яблука
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Кисло-солодкі яблука під ванільно-вершковим штрейзелем - найпростіший, можна сказати, ледачий спосіб яблучної випічки. Незважаючи на свою простоту і легкість, десерт виходить дуже смачним. Пригощайтеся!

Опис приготування:

Чим дрібніше крихта пісочного тіста, тим ніжніше виходить штрейзель зверху соковитою кисло-солодкою яблучною начинки. Яблука вибирайте кисло-солодких сортів. Нижче дивіться подробиці, як приготувати яблука під ванільно-вершковим штрейзелем.

  • Яблуко - 4 штуки
  • Цукор - 100 грам(+ 2 ст. L. В начинку)
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Борошно - 120 грам
  • Вершкове масло 82% - 100 грам (холодну)
яблука під ванільно-вершковим штрейзелем - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Яблука вимийте.
яблука під ванільно-вершковим штрейзелем - фото крок 2
Холодне вершкове масло наріжте кубиками, з'єднайте з цукром, ваніліном і борошном. Перетріть масу в крихту, поставте в холодильник.
яблука під ванільно-вершковим штрейзелем - фото крок 3
Яблука очистіть, видаліть насіннєві коробочки, наріжте дрібними кубиками. Додайте до них цукор (2 ст. Л.), 1 щіпку ваніліну і мелену корицю. Перемішайте.
яблука під ванільно-вершковим штрейзелем - фото крок 4
Розподіліть яблука в формі для запікання, зверху розкладіть пісочну крихту. Поставте запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
яблука під ванільно-вершковим штрейзелем - фото крок 5
Штрейзель повинен зарум'яниться, а яблука - карамелізуватися.
яблука під ванільно-вершковим штрейзелем - фото крок 6
Можна подавати в теплому або холодному вигляді. Смачного!

Схожі рецепти